- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Španski tajfun“ oduševio Moniku Seleš – uporedila ga s Novakom i Nadalom

© AP Photo / Charles KrupaKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Legendarna teniserka Monika Seleš poručila je u razgovoru za španske medije da je pred Karlosom Alkarasom svetla budućnost. Uporedila ga je sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, dvojicom najtrofejnijih igrača u istoriji belog sporta.
Jasno je da je Karlos Alkaras budućnost tenisa. Ima samo 19 godina, a već beleži fascinantne rezultate, ima osvojen Grend slem i najmlađi je broj jedan u istoriji.
Špance je zanimalo kako sve to vidi Monika Seleš, čuvena Jugoslovenka rođena u Novom Sadu, koja trenutno živi na Floridi.
Monika Seleš, koja je osvojila devet Grend slem trofeja, prvi najveći pehar prigrlila je sa svega 16 godina. Bila je predodređena za velike stvari, ali je pretrpela jeziv napad kada je imala 19 godina, kada ju je nožem u leđa ubo pohahnitali Nemac Ginter Parhe na turniru u Hamburgu.
Jeziv napad sprečio je da ispiše istoriju i ostavi dublji trag u svetu tenisa. Vratila se, ali ništa više nije bilo kao pre, a napad je osim ožiljka ostavio i psihološke posledice. Upornost i istrajnost bile su vrline koje je tokom igračke karijere posedovala Monika, a to je nešto što krasi i Karlosa Alkarasa kom Selešova predviđa velike stvari.
„Mene posebno iznenađuje njegova mentalna snaga, s obzirom na to da je jako mlad. To sam ranije videla samo kod Novaka Đokovića i Rafaela Nadala“, rekla je Monika za španske medije i nastavila:
„Uverena sam da ćemo Alkarasa gledati kako pobeđuje i osvaja trofeje na mnogim Grend slemovima. Karlos je sposoban da osvaja najveće pehare na svim podlogama, kao i da izdrži najdruže partije što smo videli na US Openu prošle godine“, zaključila je Monika Seleš.
Podsetimo, Karlos Alkaras do sada ima jedan Grend slem trofej, dok su Novak Đoković i Rafael Nadal izjednačeni sa po 22 najveća trofeja.
Alkaras je ove sedmice propustio zbog povrede Masters u Monte Karlu, na kom nije bilo ni njegovog sunarodnih Nadala, a Đoković je neočekivano eliminisan u osmini finala od Lorenca Musetija.
Lorenco Museti - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Novakov dželat doživeo „katastrofu“ – zemljak ga pometlao sa terena
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SPORT
Kraj za indisponiranog Rusa – mladi Danac poslao Medvedeva kući
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala