Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Danica Grujičić na Kosovu i Metohiji: Posao za još oko 100 zdravstvenih radnika u srpskim sredinama

Pratite nas
Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić nakon obilaska zdravstvenih ustanova u Kosovskom Pomoravlju, posetila je danas bolnicu i Službu hitne pomoći u Lapljem Selu, a potom i bolnicu i Dom zdravlja u Gračanici, gde je poručila da će država Srbija nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem u srpskim sredina na Kosovu i Metohiji.
Grujičićeva, koju je ispred porodilišta i hirurgije u Gračanici dočekao i episkop raško-prizrenski Teodosije, navela je da ljudi koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zaista čine maksimalno da obezbede svu neophodnu zdravstvenu zaštitu srpskom narodu koja je neophodna.
„Ono što sam videla je zaista zadovoljavajuće a posebno sam zadovoljna bolnicom u Pasjanu koja je izgrađena. Država Srbija ulaže zaista puno u zdravstveni sistem na Kosovu i Metohiji gde živi naš narod. Prema Briselskom sporazumu, to je takođe naša nadležnost i mi ćemo nastaviti to da radimo“, rekla je Grujičićeva.
Ona je dodala da je u Gračanici vidljivo da su zaiste stare prostorije i poručila da će lično obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića o stanju kakvo je tamo.

„Priča se dugo o novoj bolnici KBC u Gračanici, videćemo šta i kako, gde je zastalo, jer to je odavno planirano. Ono što me je obradovalo je šest novih beba koje su došle na svet ovih dana ovde u porodilištu. Kolege rade i operacije, nije to mali broj čak i komplikovanih operacija koje se urade na godišnjem nivou, s obzirom koliko hirurga radi ovde. Veliki je trud, velika je želja da se pomogne narodu, da oseti da je zaštićen. Svi su prvo i osnovno tražili kadrove, manje-više opremljenost“, navela je ministarka, preneo je „Kosovo onlajn“.

Ona je najavila će nakon odluke na sastanku predsednika Aleksandra Vučića i članova Vlade u Raški, u četvrtak, biti zaposleno oko 100 novih zdravstvenih radnika.
„Nije veliki broj lekara koji su u Kosovskom Pomoravlju i u Gračanici tako da svi imaju šansu da dođu do posla“, rekla je Grujičićeva.
Prethodno je ministarka zdravlja tokom obilaska bolnice u Pasjanu najavila mogućnost proširenja te bolnice otvaranjem nove hiruške sale.
U Kosovskom Pomoravlju Grujičićeva je posetila i amabulante u Kosovskoj Kamenici, Kuscu i Ranilugu.
Ona će večeras u manastiru Gračanici prisustvovati ponoćnoj Vaskršnjoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski Teodosije.
Ministarka zdravlja će na Kosovu i Metohiji boraviti tri dana. Posetiće i Metohiju, Štrpce i sever KiM, kao i manastire Visoki Dečani i Svete Arhangele.
Ovo je prva poseta Danice Grujičić Kosovu i Metohiji od imenovanja za ministarku zdravlja, a dolazi nakon sastanka u Raški, na kome su, između ostalih, doneti i zaključci o ekonomskom osnaživanju Srba sa Kosova i Metohije i dodatnom ulaganju i zapošljavanju u zdravstvenim ustanovama.
Kosovo i Metohiju sa njom obilaze i oficir za vezu Dejan Pavićević i državni sekretar u Ministarstvu Mirsad Đerlek.
Vlada Srbije usvojila paket mera dogovoren na sastanku Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije. - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
SRBIJA
Vlada Srbije usvojila paket mera dogovoren na sastanku Vučića sa Srbima sa KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala