- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američka kongresmenka razotkrila planove Bajdena za Ukrajinu

© AP Photo / Alex BrandonAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2023
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden namerava da pošalje američke vojnike u Ukrajinu kako bi rasplamsao konflikt sa ciljem da se Vašington i Moskva sukobe, napisala je članica Predstavničkog doma Kongresa Mardžori Tejlor Grin u svom obraćanju ministru odbrane SAD.

„Kongres nikada nije odobrio prisustvo Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini i to demonstrira nameru Džozefa Bajdena da proširi vojna dejstva među dvema nuklearnim državama“, istakla je ona.

Prema njenim rečima, zbog curenja poverljivih podataka Pentagona saznalo se da najmanje sto zapadnih vojnih stručnjaka, uključujući američke, učestvuje u ukrajinskom sukobu.
Grin je naglasila da odluka šefa Bele kuće da finansira proksi rat sa Rusijom ne samo da sabotira sve mirovne inicijative, već i dovodi planetu do ivice nuklearnog holokausta. Kongresmenka je apelovala na Ministarstvo odbrane da precizira u kom cilju su američke snage specijalne namene i vojni savetnici poslati u zonu borbenih dejstava u Istočnoj Evropi.
U tajnim dokumentima Pentagona koja su procurila na internet opisuje se stanje ukrajinske vojske i planovi SAD i NATO-a za njeno jačanje. Bela kuća je odbila da potvrdi autentičnost materijala objavljenih na društvenim mrežama.
Moskva ne isključuje da se radi o namernom objavljivanju dezinformacija u sklopu hibridnog rata koji SAD vode protiv Rusije.
Predsednici Ukrajine i SAD, Vladimir Zelenski i Džozef Bajden, u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
RUSIJA
Neuspela strategija: Bajden ne može da ubedi Amerikance da je pružanje pomoći Kijevu opravdano
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala