- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska televizija objavila film sa pozivom na obračun sa urednicima „Rusije sevodnja“ i „RT“

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor Sputnjika Dmitrij Kiseljov i glavna urednica kompanije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan
Generalni direktor Sputnjika Dmitrij Kiseljov i glavna urednica kompanije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Ukrajinska televizija „2+2“ prikazala je film „Naplata“ u kome se poziva na obračun sa ruskim vojnicima i novinarima, među kojima su direktor medijske kuće „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov i urednica televizije „RT“ Margarita Simonjan.
U filmu su izrečene i pretnje protiv ruskih televizijskih voditelja Vladimira Solovjova i Oljge Skabejeve, a svi ti novinari bili su mete za likvidaciju koju su prošle godine planirale kijevske vlasti ali su pripadnici ruskog FSB-a to sprečili.
Film je, naime, posvećen događajima u gradu Buča u Kijevskoj oblasti početkom prošle godine. Autori su optužili ruske vojnike da su mučili i ubijali ukrajinske državljane uprkos tome što je Moskva te navode odbacivala i tvrdila da su optužbe lažne.
Takođe, autori filma su predložili da Kijev formira ukrajinsku verziju „Mosada“ koji bi mimo suda „delio pravdu“ nad svim tim ljudima, između ostalog i protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Važna komponenta je što su oni pomagali da se ovaj zločin počini. Zbog toga se treba rešiti Kiseljova, Skabejeve i Solovjova“, navodi se u filmu, a prenose ruski mediji.

Autori filma su takođe naveli i da je „propaganda“ važna komponenta konflikta i istakli da je neophodno da ruski novinari i televizijski voditelji odgovaraju za ratne zločine.
„Podsticanje terorizma je ponekad gore od samog terorizma. Kada kažem podsticanje, govorim o svakojakim propagandistima, a to su njihovi kanali. Krivi su Simonjan i drugi propagandisti svih vrsta. Sa stanovišta Izraela, oni imaju daleko više odgovornosti“, kaže u filmu izraelski oficir i vojni analitičar Igal Levin.
Film se završava frazom: „Doći ćemo po vas, nećete imati gde da se sakrijete“, a potom je pušten i isečak govora šefa ukrajinske službe bezbednosti Vasilija Maljuka koji je za tribinom Vrhovne rade kazao: „Smrt je jedina perspektiva za ruske vojnike“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala