- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Osumnjičeni za odavanje tajni Pentagona želeo da otvori oči prijateljima o sukobu u Ukrajini

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaBoйcы gruppы Vagnera vedut boй v centre Artemovska
Boйcы gruppы Vagnera vedut boй v centre Artemovska - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Osumnjičeni za objavljivanje tajnih dokumenata Pentagona, pripadnik obaveštajnog krila vazduhoplovne jedinice Nacionalne garde Masačusetsa Džek Tešira smatrao je „mučnim“ borbena dejstva između Rusije i Ukrajine, piše list „Vašington post“.

„Njegov prijatelj se prisetio da je Tešira počeo da objavljuje tajne materijale na serveru 'Diskord' otprilike u februaru 2022. godine, na početku sukoba u Ukrajini koji je smatrao 'mučnom' bitkom između dve zemlje koje bi trebalo da imaju više zajedničkog nego onoga što ih deli“, piše list.

Kako se dodaje, Tešira je delio poverljiva dokumenta kako bi „edukovao ljude koje je smatrao svojim prijateljima, ljudima kojima može da veruje“.
Američki državni tužilac Merik Garland saopštio je juče da je Džek Tešira priveden u vezi sa navodnom umešanošću u curenje poverljivih dokumenata Pentagona. Kako je dodao, istraga incidenta se nastavlja.
U dokumentima koja su se našla na internetu opisuje se stanje ukrajinske vojske i planovi SAD i NATO-a za njeno jačanje. Bela kuća je odbila da potvrdi autentičnost materijala objavljenih na društvenim mrežama.
Moskva ne isključuje da se radi o namernom objavljivanju dezinformacija u sklopu hibridnog rata koji SAD vode protiv Rusije.
Hapšenje osumnjičenog za curenje tajnih dokumenata Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
SVET
Osumnjičeni za objavljivanje poverljivih dokumenata Pentagona danas pred sudom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala