- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Proterivanjem diplomata Norveška potvrđuje status neprijateljske države

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Donoseći odluku da protera 15 ruskih diplomata Norveška potvrđuje status neprijateljske države. Na takvu odluku uslediće žestok odgovor Moskve, izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Rusko-norveškim odnosima nanet je težak udarac. Norveška sve više potvrđuje status neprijateljske zemlje. Ovakvi potezi neće ostati bez odgovora naše strane i odgovor će biti žestok. Takva odluka Osla je veštačko raspirivanje neprijateljstva protiv Rusije“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da na račun ruskih diplomata nisu iznete nikakve pritužbe ali da je zato poslednjih meseci u medijima pokrenuta još jedna kampanja s ciljem da se raskrinka „špijunska delatnost“ Moskve.
Nema sumnje da su medijske dezinformacije, uz podršku centralnih vlasti i specijalnih službi i pod uticajem spolja, unapred planirana akcija s ciljem da se stvore argumenti za dodatno zaoštravanje odnosa sa Rusijom koji su i bez toga na najnižoj tački, ocenila je Zaharova.
Podsetimo, 15 zaposlenih u ruskoj ambasadi u Norveškoj proglašeno je za persone non grata.
Ministarka spoljnih poslova Norveške Aniken Hjuitfelt rekla je, međutim, da želi da Rusija zadrži diplomatsku misiju u Norveškoj i da se nastavi sa razvojem normalnih diplomatskih odnosa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala