- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši bugarski predsednik: Zapad je ljut na Rusiju, a Evropa bi sa njom mogla mnogo da postigne

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Bugarska ne treba da isporučuje oružje Ukrajini ni da šalje svoje vojnike na front protiv Rusije, smatra bivši bugarski predsednik Georgi Pirvanov.
Pirvanov je istakao da za vreme njegovog mandata (2002-2012) Sjedinjene Države nisu vršile „oštar dosledan pritisak“ na Balkan i, posebno, Bugarsku. Istovremeno, on je priznao da se stiče utisak da je Sofija trenutno pod kontrolom SAD.
Upitan da prokomentariše večnu želju zapadne civilizacije da krene na Istok i kazni Ruse, Pirvanov je kazao da je to neobjašnjivo.

„Što se tiče SAD, one su daleko, možda nisu dovoljno informisane. Šalim se, naravno. Ali, što se tiče Evropljana, naročito Nemaca, Francuza koji su već išli sa oružjem u rukama na Moskvu i koji su morali da se vrate...“, odgovorio je Pirvanov.

Karbovski je podvukao da je iznenađen ponašanjem Poljske i Rumunije. Pirvanov smatra da je neobjašnjivo i to da je ukrajinski sukob i dalje traje jer, prema njegovim rečima, što se pre završi, pre će početi neki mirovni pregovori.
Novinar je zatim primetio da u tome postoji i određena doza mističnosti da u Evropi svakih sto godina neko krene na Istok.
„Ne mogu da objasnim ni da shvatim zašto su toliko ljuti na Rusiju? Rusija sama po sebi nije tako velika pretnja“, naglašava nekadašnji bugarski predsednik.
Pirvanov je prethodno izjavio da Sofija treba kategorički da istupa ne samo protiv američke politike, već i protiv politike Brisela takođe.
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
REGION
Bugarski ekonomista o cilju rusko-ukrajinskog konflikta: Amerika mora da se hrani nečim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala