- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Napulju može – u Argentini je zabranjeno

© AFP 2023 / Alessandro Garofalo Hviča Kvarachelija
 Hviča Kvarachelija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2023
Pratite nas
Prva beba koja je dobila ime po fudbaleru Hviči Kvaracheliji rođena je u Napulju, u porodici tvrdokornih navijača ovog kluba, javljaju italijanski mediji.
Reprezentativac Gruzije brzo je postao idol navijača sa 14 golova i 16 asistencija na 31 utakmici u svim takmičenjima, predvodeći ovaj klub ka trećoj tituli šampiona Italije u istoriji koja je izvesna.
Prema navodima italijanskog dnevnika „Korijere delo Sport“, prva beba koja je dobila ime po 22-godišnjem ofanzivnom vezisti rodila se u Napulju prošle nedelje. Ime joj je Danijele Hviča, a roditelji su navijači Napolija, Armando i Klara.
Inače, i otac bebe je dobio ime po najvećoj legendi Napolija Dijegu Armandu Maradoni, u čijoj je eri ovaj klub osvojio jedine dve titule šampiona u Seriji A, u istoriji kluba.
Zanimljivo je recimo da su ovakve stvari zabranjene u Argentini. Zvaničnik iz Rosarija, odakle je Lionel Mesi, je svojevremeno upozorio da je novorođenčad zabranjeno nazvati po ovom igraču, uprkos činjenici da je muškarac sa juga zemlje dobio dozvolu za tako nešto.
Izvesni Hektor Varela je naterao matični registar Rio Negra da prihvati ime „Mesi” za njegovu bebu dok je dete bilo staro dve nedelje. Muškarac je zatražio posebno odobrenje agencije, ne znajući da će njegov sin biti prva osoba u Argentini koja će nositi to ime.
Vlasti su htele, uprkos presedanu, da se osiguraju ako bi drugi roditelji krenuli stopama Varele, pa je direktor civilnog registra provincije Santa Fe Gonzalo Karilo rekao da je korišćenje prezimena kao imena „zabranjeno zakonom” jer može da izazove zabunu.
Vladine procene pokazuju da je nakon Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu, dvoje od desetero rođene dece dobilo jedno od imena igrača reprezentacije Argentine i da ih predvode Lionel ili Leonel, Anhel, Gonzalo, Serhio i Havijer.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala