Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o vežbi „Platinasti vuk“: Ne vidim u čemu je problem, nećemo u NATO

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneVežba "Platinasti vuk 2021" kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije
Vežba Platinasti vuk 2021 kod Bujanovca u kojoj učestvuju vojnici iz devet zemalja i Vojska Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne vidi u čemu je problem sa održavanjem vojne vežbe „Platinasti vuk“, istakavši da je Srbija vojno neutralna i da će tako i ostati.
„Ne vidim u čemu je tu problem posebno što je naša politika jasna – Srbija je vojno neutralna i svoju poziciju vojne neutralnosti neće da menja. A onda će da kažu što ne drži sa drugima: Čekaj bre, ti drugi su u ratu, ljudi. Aj sačekajte da završe bar rat, pa ćemo to da radimo i sa njima“, rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje zašto je ta vežba izazvala toliku pažnju javnosti.
Vučić je opet ponovio da Srbija neće da ide u NATO i da tu nema nikakvih zakulisnih igara.

„Ne nećemo u NATO, ni u jedan vojni savez, ni u onaj istočni. Hoćemo sami da čuvamo svoju zemlju i svoje nebo“, rekao je on.

Predsednik Srbije je istakao da takve vežbe našim vojnicima donose novo znanje i bolju borbenu gotovost, da to znači poboljšanje kapaciteta vojske jer, kako je rekao, „uvek naučite nešto od partnera“.
Vučić je na kraju iskoristio priliku i pozvao građane da dođu u Batajnicu 22. aprila na vojni prikaz naoružanja opreme i municije.
Podsetimo, vežba „Platinasti vuk 23“ biće održana sredinom juna na jugu Srbije, a na njoj će učestvovati vojske SAD, Srbije i 10 partnerskih država. Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je „zaključkom Vlade Republike Srbije od 16. marta 2023. godine, odobrena realizacija međunarodne taktičke vežbe 'Platinasti vuk 23', čime je ta vežba izuzeta iz moratorijuma na planiranje, pripremu i realizaciju vežbi sa stranim partnerima u zemlji i inostranstvu“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala