- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuskinja kobna po Novaka: U Kneževini ga pokrala i pre dve godine – sramota se nastavlja

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Tokom drugog seta u meču Novaka Đokovića i Lorenca Musetija, srpski teniser želeo je da ukaže sudiji Oreli Tort da je loptica koju je poslao Italijan završila u autu. Francuskinja je uporno tvrdila da nije aut, da bi snimak jasno pokazao da je srpski as pokraden i to od sudije koju zaista ne pamti po dobrom.
Kada meč Novaka Đokovića sudi Oreli Tort postalo je gotovo nemoguće da ne bude problema. Srpski as zapamtio je Francuskinju posle diskvalifikacije na US Openu, a potom je Tort pokrala Novaka u Monte Karlu pre dve godine.
Iako je prošlo dosta vremena, očigledno odnos Tort i prvog tenisra sveta i dalje nije najbolji, bar kada je reč o Francuskinji koja je ponovo na tunriru u Kneževini napravila nepravedan gest prema srpskom asu.
Igrao se osmi gem u drugom setu na servis Musetija, a može se reći da su to bili i prelomni trenuci jer je srpski as imao prednost od 4:3 i novi brejk doneo bi mu veću prednost posle koje bi možda uspeo da prelomi i osvoji set.
Museti je udario lopticu koja je otišla u aut, međutim Oreli Tort sišla je sa sudijske stolice i pokušavala da objasni srpskom asu da je udarac završio u terenu. Dok je nervozni Novak pitao gde je trag, Tort je nastavila sa svojom tvrdnjom, a publika je počela glasno da zviđi Srbinu.
Odluka je ostala takva da je Musetija loptica u terenu, a televizijski gledaoci mogli su jasno da vide snimak na kom se vidi da je loptica bila u autu, odnosno da je Novak Đoković pokraden u osmini finala Monte Karla.
Na istom mestu je 2021. godine Novak je igrao protiv Dena Evansa,a tokom prvog seta pri rezultatu 4:3 Britanac je lopticu poslao u aut. Tort je tada tvrdila da je Evansova loptica u terenu da bi se na tom meču dogodila još jedna sporna situacija.
Tokom drugog seta Novak je imao brejk loptu, a Evans je poslao lopticu u aut. Novak je tvrdio da je aut, a Francuskinja ponovo da je lopta u terenu, iako ponovo nije bila. Tada je Novak izgubio meč.
Ipak, ono po čemu Novak verovatno najviše pamti Tort jeste situacija sa US Opena 2020. godine kada je srpski teniser diskvalifikovan sa meča protiv Pabla Karenja Buste jer je lopticom slučajno pogodio pomoćnog sudiju. Tort je posle konsultacije sa direktorom turnira odlučila da Novak mora da se udalji sa turnira.
Ono što je specifično za Tort je da nije miljenica teniskih velikana jer se pored Novaka često raspravljala i sa Serenom Vilijams i Rafaelom Nadalom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Novak posle velike drame doživeo pomračenje u Kneževini – Italijan srušio najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala