- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: FBI uhapsio osumnjičenog za curenje podataka Pentagona

© AP Photo / Alex BrandonMasovna pudžnjava u robnoj kući "Volmart" U Česepiku u Virdžiniji
Masovna pudžnjava u robnoj kući Volmart U Česepiku u Virdžiniji - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Federalni istražni biro (FBI) uhapsio je osumnjičenog za objavljivanje poverljivih dokumenata Pentagona, javio je „Foks njuz“ pozivajući se na saopštenje FBI.

„FBI je izvršio hapšenje i nastavlja da sprovodi ovlašćene mere u stambenoj zgradi u Nort Dajtonu u Masačusetsu“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, „Njujork tajms“ piše da je u toku pretres u kući osumnjičenog.
Kako je ranije pisao „Vašington post“, osumnjičeni u slučaju je pripadnik obaveštajnog krila vazduhoplovne jedinice Nacionalne garde Masačusetsa, 21. godišnji Džek Tešira. Prema navodima „Njujork tajmsa“, on je bio administrator čet grupe u kojoj su se pojavili tajni dokumenti Pentagona. Kako je precizirano, Tešira je upravljao četom pod nazivom „Thug Shaker Central“ u kome je bilo oko 20-30 ljudi, uglavnom dece i tinejdžera. Međutim, za sada nije poznato da li je vojnik imao pristup poverljivim informacijama koje su procurile u javnost.
Mediji su prethodno objavili da Pentagon istražuje curenje na društvenim mrežama materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO-a da ih ojačaju. List „Njujork tajms“ je primetio da dokumenti, datirani početkom marta, navodno kruže „ruskim provladinim kanalima na Telegramu“.
Međutim, u petak je objavljeno o novim curenjima dokumenata. Kako je naveo list, na internet je moglo dospeti više od sto dokumenata, a šteta od incidenta se procenjuje kao značajna. Istovremeno, agencija Rojters je, pozivajući se na američke zvaničnike, navela da ne isključuje mogućnost da su tajni materijali koji se odnose na ukrajinske snage mogli biti falsifikovani.
Gejmer – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SVET
Mediji otkrivaju: Vođa onlajn grupe iz koje su procurili podaci Pentagona američki gardista
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala