- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o procurelim dokumentima Pentagona: Približavaju se izbori u Americi...

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Curenje tajnih dokumenata Pentagona verovatno je povezano sa činjenicom da se približavaju predsednički izbori u SAD 2024. godine i u tom period može se mnogo toga očekivati, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Tjutčev ima divnu pesmu, jednu od najpoznatijih: ‘Ima ujesen jedno kratko, ali divno vreme’. U američkom političkom životu postoji ne tako kratko ali očigledno čudesno vreme. Ono se zove predizborni period. Čuditi se nečemu tada je moguće bezgranično. Takve stvari će se tada događati, takve stvari se događale ranije… Čega sve nije bilo“, rekla je ona za radio Sputnjik.
Kako je dodala, u Americi je počelo to vreme i biće dosta toga čudnog, ali ne u pozitivnom smislu te reči. Biće mistifikacija i krajnje neobičnih i neobjašnjivih stvari.
Podsetimo, mediji su pisali da Pentagon istražuje curenje na društvenim mrežama materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO-a da ih ojačaju.
List „Njujork tajms“ je primetio da dokumenti, datirani početkom marta, navodno kruže „ruskim provladinim kanalima na Telegramu“.
Potom je objavljeno o novim curenjima dokumenata. Kako je naveo list, na internet je moglo dospeti više od sto dokumenata, a šteta od incidenta se procenjuje kao značajna.
Istovremeno, agencija Rojters je, pozivajući se na američke zvaničnike, navela da ne isključuje mogućnost da su tajni materijali koji se odnose na ukrajinske snage mogli biti falsifikovani.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
SVET
Procurili tajni dokumenti Pentagona: Šta znamo do sada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala