- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Ruski „Jandeks“ pokrenuo obuku za mlade IT stručnjake iz cele Srbije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski gigant onlajn pretrage i oglašavanja „Jandeks“
Ruski gigant onlajn pretrage i oglašavanja „Jandeks“ - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Ruski IT gigant „Jandeks“ je, u saradnju sa Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu (FON), pokrenuo obuku za mlade stručnjake iz IT infustrije iz cele Srbije sa ciljem da iz prve ruke saznaju o najrevolucionarnijim tehnologijama koje pokreću budućnost algoritama i nauke o podacima.
Prva u nizu radionica je već startovala 10. aprila, a četvorodnevni kurs obuhvata polja kao što su razvijanje algoritama, rešavanje najkompleksnijih algoritamskih problema, analize podataka, što predstavlja uvod u svet veštačke inteligencije (AI). Radionica takođe pokriva i niz tema iz računarstva – od binarnog pretraživanja do složenijih kao što su dekompozicije grafova.
Kompanija „Jandeks“ navodi i da poziva na naredne radionice koje će voditi renomirani predavač algoritama i strukture podataka Danil Orešnjikov, koji je ujedno i koordinator Internet olimpijade programiranja za studente.
Teme radionica su, kako se navodi, pogodne za one sa srednjim, ali i naprednim nivoom znanja i veštine u programiranju, a jedna od glavnih prednosti je da će pomoći učesnicima da se pripreme za tehničke intervjue u vrhunskim tehnološkim kompanijama.
Podsetimo, nedavno je predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je zbog rata u Ukrajini u Srbiju došlo mnogo mladih i najobrazovanijih Rusa, navodecći da je u martu zabeležen rekord — podneto je 10.000 zahteva za boravišnim i 5.000 zahteva za radnim dozvolama.
Takođe je rekao da su ti mladi ljudi u Srbiju i u Beograd doneli nove tehnologije, da su to najobrazovaniji Rusi i da će zahvaljujući njima uskoro roboti raznositi stvari po gradu, a i Srbija dobiti šansu da prva u Evropi dobije teren za testiranje autonomnih vozila.
Inače, u novembru prošle godine „Jandeks“ je najavio otvaranje razvojnog centra u Beogradu koji će zaposlitipreko 1.000 međunarodnih IT profesionalaca.
Šetači u Knez Mihailovoj  - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
EKONOMIJA
Vučić: Mladi iz Rusije zadovoljni prijemom u Srbiji, fantastično su stručni
Logo kompanije Jandeks - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2022
SRBIJA
Jandeks najavio otvaranje razvojnog centra u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala