- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Silovito da ne može više – Đokovićev rival demonstrirao moć!

© AP Photo / Michel EulerLorenco Museti
Lorenco Museti - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Lorenco Museti, italijanski teniser, biće protivnik Novaka Đokovića u trećem kolu Monte Karla pošto je savladao svog zemljaka Luku Nardija sa impresivnih 6:0, 6:0 za samo 52 minuta!
Museti je u Monte Karlu zabeležio tri seta bez izgubljenog gema pošto je prethodno savladao Miomira Kecmanovića.
Kada je počeo meč protiv srpskog tenisera u prvom kolu delovalo je da Museti zaista nije toliko težak plen, ali ne samo da je prevario Kecmanovića već je još veću silu demonstrirao protiv Nardija.
Lorencu je bilo potrebno samo 52 minuta da u oba seta napravi po tri brejka i to iskoristeći u svakom servis gemu rivala prvu šansu, osim u petom gemu prvog seta kada je poveo na drugu brejk loptu.
U drugom setu Italijan je imao neverovatnih sto odsto dobijenih poena na prvi servis što je zaista prava retkost pogotovo kada je reč o velikim turnirima kao što je Monte Karlo.
Novak vodi 3:0 u pobedama nad Musetijem, a posebno je svima u sećanju duel sa Rolan Garosa 2021. godine, kada je Italijan vodio 2:0 u setovima, a onda je Đoković poravnao na 2:2, a Museti predao na 4:0 u odlučujućem setu.
Posle tog meča posebno je ostala u sećanju njegova izjava da Novaku nije predao zbog povrede, već zbog toga što njegov tenis više nije bio dobar ni za publiku.
„Ne, ne, ne, nisam predao zbog povrede. Bilo je malo grčeva i malo bolova u donjim leđima, ali ja više nisam mogao da osvojim ni poen, nije bilo dobro ni za publiku i zato sam odlučio da predam. Nisam imao šansu, mislio sam da je to najbolje rešenje“, rekao je tada Italijan.
Ne voli očigledno Museti da gubi sa nulom, dok on sa druge strane voli nulu da poklanja rivalima, ali jasno je da je to nemoguće da mu se desi protiv najboljeg tenisera sveta.
„Svima je potrebno neko vreme za prilagođavanje na novu podlogu, ali on je ipak svetski broj 1. Počeo je godinu prilično dobro, osvojio Australijan open, dobio mnogo mečeva. I dalje je to Novak, iako nije igrao mesec dana“, rekao je Museti pred meč sa Novakovm.
Italijanski teniser svestan je da mora i mentalno, a ne samo fizički da bude na visini zadatka.
„Moram da budem spreman da pobedim broja 1, ne čoveka kojem treba priprema za šljaku. Moram da izađem na teren sa pravim mentalnim sklopom za tako nešto“ rekao Museti.
Koliko god da je odigrao dva perfektna meča, mora se uzeti u obzir da je najpre Kecmanović bio jako umoran, dok Nardi nije odigrao na dobrom nivou. Takođe, Museti od početka godine nijednom nije uspeo da prođe drugo kolo, pa je teško verovati da toliki skok može da napravi tek tako i odjednom i to protiv Novaka.
Izazov nije lak, ali biće to još jedan dobar meč za srpskog asa u kome će moći da podigne svoj nivo igre.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala