- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Belorusija: Vreme je da se proglasi primirje i počnu pregovori

© Sputnik / Mihail Ananьin / Uđi u bazu fotografijaMinsk, ulica Kommunističeskaя, 1966 god
Minsk, ulica Kommunističeskaя, 1966 god - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Pratite nas
Minsk poziva na prekid vatre u Ukrajini i početak pregovora za rešavanje rusko-ukrajinskog sukoba, izjavio je šef beloruskog ministarstva spoljnih poslova Sergej Alejnik tokom posete Mađarskoj.
„Stav Minska je nedvosmislen: potrebno je zaustaviti pogibiju ljudi, odmah proglasiti primirje i započeti pregovore – što pre, to bolje“, rekao je Alejnik.
Ministar spoljnih poslova je istakao da je Belorusija, kao i Mađarska, gde se ministar sastao sa mađarskim kolegom, na strani mirnog rešenja.
„Treba proglasiti primirje, zabraniti kretanje, pregrupisavanje trupa sa obe strane, zabraniti prebacivanje naoružanja, municije, ljudstva i opreme“, rekao je Alejnik.
Podsetimo, krajem marta predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, govoreći o sukobu u Ukrajini, predložio da se proglasi primirje na ovim uslovima.
„Gotovo, sve je zamrlo! Zapad još jednom može pokušati da iskoristi pauzu u borbama, kako se to već desilo, da prevarom ojača svoje pozicije“, rekao je šef države.
Ukoliko Zapad pokuša da se umeša u situaciju u Ukrajini, kako smatra Lukašenko, Rusija će biti u obavezi da upotrebi svu moć vojno-industrijskog kompleksa da spreči eskalaciju sukoba.
Ukrajinski artiljerci na američkoj haubici M777 u blizini Hersonske oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
„Vašington post“ objasnio zašto Ukrajinci odlažu kontraofanzivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala