- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čehinja širi mržnju i rusofobiju – šampionka odgovara: „Ne mešaj se, igraj tenis“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaRuska teniserka Svetlana Kuznjecova
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
Pratite nas
Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova kaže da je evidentno da su mnogi teniseri i teniserke, kao i ljudi širom sveta, protiv učešća ruskih igrača na turnirima, posebno Petra Kvitova.
Čehinja Kvitova nedavno je rekla da se slaže sa najboljom teniserkom sveta, Igom Švjontek, koja smatra da ruski i beloruski teniseri i teniserke ne bi smeli da se takmiče dok traje situacija u Ukrajini.
Kuznjecova kaže da se radi o klasičnom obliku širenja mržnje i rusofobije.

„Jasno je da su Česi suprotnost u odnosu na ruski narod. U toku je propaganda rusofobije širom planete. Međutim, verujem da sportisti ne treba da se mešaju u ovo. Njihovo je da se bave sportom i igraju tenis“, izjavila je Kuznjecova.

Ruskinja, inače, pobednica US Opena (2004) i Rolan Garosa (2009) još se nije zvanično povukla iz tenisa, iako ima 37 godina.
„Razumem kada i političari igraju tenis, ali ATP i VTA moraju da drže sport daleko od politike. Ako započnemo ovu temu, hajde da pričamo o svim ratovima koji su započeti u moderno doba i kakav su uticaj oni imali na pojedine države i sport“, kaže Kuznjecova.
Svetlana na kraju ponavlja da sportisti ne smeju da budu žrtve politike.
„Teniseri se ne razumeju politiku - ja je ne razumem, ni moje kolege iz reprezentacije se ne bave njome. Zašto nas onda povezivati sa politikom i braniti nam takmičenje“, poentirala je na kraju Kuznjecova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala