- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović mešao karte – Partizan savladao Igokeu

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana zabeležili su i 22. pobedu u ovoj sezoni regionalne ABA lige, u okviru 25. kola nad ekipom Igokee rezultatom 89:74.
Crno-beli su uspešno prebrodili važnu prepreku u ABA ligi, naročito posle velikog emotivnog i energetskog pražnjenja zbog plasmana u četvrtfinale Evrolige.
Trener tima Željko Obradović je uspeo da pripremi igrače za neugodan sastav Igokee koji je sa velikom motivacijom stigao u Beograd.
Partizan je stekao osam poena prednosti posle prve četvrtine, ali nije nastavio u istom ritmu i gost je uspeo da umanji zaostatak do kraja poluvremena.
Igokea je u jednom momentu stigla i do nerešenog rezultata (52:52), posle čega su crno-beli pronašli način da spreče dalje napredovanje protivnika i veoma brzo su stigli do dvocifrene prednosti.
Finiš utakmice, kada je pitanje pobednika već bilo rešeno, bio je prilika da se na terenu posle gotovo stotinu dana odsustva nađe centar Partizana Balša Koprivica, mladi košarkaš koji se oporavio od mononukleoze.
Najefikasniji u timu crno-belih bio je Aleksa Avramović sa 15 poena, Alen Smailagić je ubacio deset, a svi osim Koprivice su se upisali u strelce i samo su Smailagić, Dante Egzum, Janis Papapetru i Uroš Trifunović na parketu proveli više od 20 minuta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala