- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Kineska vojska nastavlja vojne vežbe u Tajvanskom moreuzu: Na moru i nosač aviona „Šandong“ /video/

© AP Photo / CCTV via APKineski ratni brodovi na vojnim vežbama u Tajvanskom moreuzu
Kineski ratni brodovi na vojnim vežbama u Tajvanskom moreuzu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
Pratite nas
Nosač aviona „Šandong“ kineske mornarice učestvuje u vojnim vežbama oko ostrva Tajvan, navodi se u saopštenju Istočne zone borbene komande Narodnooslobodilačke armije Kine.
Ovo je prvi put da nosač aviona učestvuje u vojnim vežbama. „Šandong“ je drugi nosač aviona u kineskoj mornarici, a prvi kineske proizvodnje. Dug je 315 metara, širok – 75, težak – 70 hiljada tona, a brzina krstarenja mu je 31 čvor. Prema pisanju kineskih medija, na njemu se može bazirati 36 lovaca „Šenjan 15“ (J-15).
Kineske oružane snage od 8. do 10. aprila izvode vojne vežbe i patrole u ​​moru i vazdušnom prostoru oko Tajvana u skladu sa planom borbene obuke.
U vojnim vežbama učestvuju razarači i fregate mornarice, lovci, bombarderi, avioni specijalne namene vazduhoplovstva, artiljerijske brigade, padobranci i raketne snage.
Kako su naveli u kineskoj vojsci, vežbe predstavljaju upozorenje za tajvanske separatističke snage, kao i neophodnu meru za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kine.
Kineski vojnici marširaju tokom vojne parade povodom obeležavanja 60. godišnjice Kine u Pekingu  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SVET
Poruka iz Pekinga: Kineska armija spremna da zajedno sa ruskom vojskom štiti međunarodnu pravdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala