- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Haos u Žagubici zbog rudnika zlata: Potukli se demonstranti i obezbeđenje predsednika opštine

© Foto : Twitter/Savski nasip/PrintscreenTuča obezbeđenja i ekoloških aktivista ispred opštine Žagubica tokom protesta protiv rudnika zlata
Tuča obezbeđenja i ekoloških aktivista ispred opštine Žagubica tokom protesta protiv rudnika zlata - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2023
Pratite nas
Ekološki aktivisti organizovali su danas protest u centru Žagubice nezadovoljni najavom kanadske kompanije „Dandi prešs metals“ da na Crnom vrhu otvori rudnik zlata i tom prilikom je došlo do incidenta ispred zgrade opštine.
Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se da su okupljeni ekološki aktivisti i građani skandirali protiv predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića, koji im je ispred ulaza u zgradu uputio pozdrave i poljupce.
Jedan od okupljenih pokušao da je se približi Pavloviću, ali ga je odgurnuo pripadnik obezbeđenja, nakon čega je došlo do guranja između aktivista i obezbeđenja, među kojima su bile i dve osobe čija su lica bila pokrivena kapuljačama, preneo je Tanjug.
U blizini Žagubice, na lokalitetu Čoka Rakita, pre nekolko godina otkriveno je novo nalazište zlata, koje istražuje kanadska kompanija Dandi.
Kanadska rudarska kompanija iz Toronta je ranije objavila preliminarnu studiju izvodljivosti otvaranja i eksploatacije rudnika zlata na planini Crni vrh, između Bora i Žagubice.
Zlatno grumenje - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
EKONOMIJA
„Kao da nas je Bog pogledao“: Otkriveno novo nalazište zlata u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala