- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zelena energetska kompanija kralja Čarlsa bila pod istragom zbog curenja gasa

© AP Photo / Darko VojinovicKralj Čarls
Kralj Čarls - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Zelena energetska kompanija koju je pokrenuo britanski kralj Čarls bila je pod istragom zbog kršenja brojnih zdravstvenih i bezbednosnih pravila, nakon curenja više od 1.000 tona gasa za grejanje.
Metan, ugljen-dioksid i tragovi toksičnog gasa vodonik-sulfida pušteni su nakon incidenta u fabrici 2020. godine. To je trajalo 38 dana i Agencija za zaštitu životne sredine je opisala kao „značajan incident“, piše „Gardijan“.
Fabrika u Dorsetu „Džej-Vi Enerdžen“, takođe je bila pod istragom zbog „zapaljivih i toksičnih“ supstanci.
U većinskom je vlasništvu Vojvodstva Kornvol, naslednog imanja koje prikuplja prihode za svakoga ko je muški naslednik prestola.
Vojvodstvo je u saopštenju navelo da „negativni uticaji štetnih gasova povezanih sa curenjem jesu za žaljenje, ali je bio potpuno nebitan u poređenju sa pozitivnim uticajem obezbeđivanja obnovljive energije“.
Fabrika je kod Dorčestera i sada je vlasnik princ Vilijam.
Istraga je okončana u avgustu prošle godine.
Zahtevi iz konačnih obaveštenja o poboljšanju kvaliteta rada fabrika ispunjeni su sledećeg meseca, ali se postrojenje i dalje prati „kako bi se osigurala kontinuirana usklađenost“ sa tim obaveštenjima, saopštila je Agencija za zaštitu životne sredine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala