- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ruski model u Srbiji – kako zaštiti decu od predatora | Sputnjik intervju

© Sputnik / Sputnjik SrbijaTamara Petrović
Tamara Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Tamara Petrović je stručnjak za dečju bezbednost koja je znanja i iskustvo stekla u Rusiji, gde se ovom važnom temom bave u takozvanim „Centrima porodičnog blagostanja“. U toj zemlji smatraju da je decu od predatora i zbunjujućih informacija sa interneta najlakše i najbolje zaštiti razvijanjem poverenja u okviru porodice.
Edukatori već godinama uspešno obučavaju ljude u Rusiji za profesiju edukatora za dečju bezbednost, kroz programe je prošlo na hiljade roditelja, a Tamara Petrović ih je donela u Srbiju. Roditelji se obučavaju kako da decu, kroz igru, nauče gde je rizik i kako da se bezbedno ponašaju. Reč je o seksualnom vaspitanju prilagođenom uzrastu dece.
Živimo u vremenu kada deca, bombardovana različitim informacijama, više nisu sigurna ni kog su pola. Petrovićeva objašnjava kako pravilno odgovarati na njihova pitanja, kako od rođenja učiti dete o ličnim granicama.
Poseban deo edukacije koju je prenela iz Ruske Federacije odnosi se na prepoznavanje predatora, pedofila. Ona za Sputnjik govori kako dete obučiti važnim pravilima bezbednosti, bez zastrašivanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala