- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev šou u gradu Mormona – Srbin zabeleži dabl-dabl i kad igra loše

© AP Photo / Rick BowmerNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Jute savladali su na svom parketu ekipu Denvera sa 118:114. Nikola Jokić je zabeležio dabl-dabl učinak od 10 asistencija i 10 skokova, uz samo šest poena, što je najmanje ove sezone.
Denver je upisao treći poraz zaredom i 29. u regularnom delu NBA lige, dok su košarkaši Jute prekinuli niz od četiri neuspeha i ubeležili 37. trijumf.
Srpski košarkaš je uspeo da napravi faul u prvoj sekundi utakmice, kada je prilikom borbe u skoku za loptu udario po ruci Očaija Agbađija. Neverovatno, ali dešava se.
Juta je bolje počela meč, imala više energije, u odnosu na loše organizovani Denver Pravili su greške igrači Nagetsa, a pritom i loše su šutirali. Domaća ekipa je to iskoristila i na kraju prve deonice imala dvocifrenu prednost - 32:19.
Na početku druge četvrtine Denver je napravio solidnu seriju, ali je Juta stala na put šutevima i dobrom napadu gostiju. Vratili su se do poluvremena šampioni Zapada u igru jer je na pauzi Juta vodila samo sa 58:55.
Jokić je u 31. minutu zabeležio prelepu asistenciju bez gledanja u kojoj je pronašao Portera, a ovaj uspeo da pogodi za 74:81.
Denver je u trećoj deonici napravio preokret, pre svega zahvaljujući preciznosti igrača sa distance čime su stvorili prednost od šest poena pred poslednju četvrtinu - 95:89.
Jokić je na početku četvrte četvrtine napustio meč i otišao u svlačionicu, te je završio meč sa dabl-dabl učinkom od 10 skokova, 10 asistencija, šest poena i četiri izgubljene lopte za 27 minuta igre.
Njegov izostanak se osetio rezultatski, Juta je poslednju deonicu dobila sa 29:19 i zabeležila konačan trijumf od 118:114.
Rekord karijere postigla su dva igrača Jute, Očaji Akbađi je ubacio 28 poena, a Luka Šamanić 23. Kentavijus Kaldvel-Poup iz redova Nagetsa utakmicu je završio sa 21 poenom i tri astencije.
NBA rezultati
Juta - Denver 118:114
LA Klipers - Portland 136:125
San Antonio - Minesota 131:151
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala