- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.
Miomir Kecmović - Sputnik Srbija

Kecmanović posle lavovske borbe poražen u finalu

Pratite nas
Posle velike borbe Miomir Kecmanović, srpski teniser, poražen je u finalu turnira u Eštorilu od Kaspera Ruda, petog tenisera sveta, rezultatom 6:2, 7:6.
Početak meča obećavao je fantastičan tenis i majstorkse duge razmene, a Miomir Kecmanović odlično je radio taj posao i čitao protivnika.
Međutim, samo u prva dva gema uspevao je srpski teniser da održi taj ritam, dok je napadao bekhend protivnika. Kada je Rud popravio taj udarac uspeo je i da potpuno preuzme inicijativu i napravi brejk.
Kecmanović je počeo da niže greške, a Rud je bio sve sigurniji pa je tako previše lako i drugi put oduzeo servis srpskom teniseru. Drugi gem u setu Kecmanovoć je uspeo da osvoji sa nulom, ali to je bilo sve što je Norvežanin dopustio.
Igrao je u odličnom ritmu, pokrivao svaki udao i deo terena i jednostavno je Miomiru bilo preteško da preuzme inicijativu.
Morao je Miomir hitno nešto da promeni u drugom setu i zaista je od starta to pokušavao. Uspeo je da osvoji gem, a onda u drugom gemu odmah zapreti Rudu i stigne do svojih prvih brejk lopti na meču.
Posle nekoliko fantastičnih poena, u kojim se Kecmanoviću nije moglo mnogo zameriti Kasper se izvukao i stigao do izjednačenja. Taj gem bio je samo naznaka lavovske borbe koja je usledila u drugom setu.
U petom gemu posle prelepih, dugih razmena u kojima se Miomir izvanredno branio uspeo je da spase čak tri brejk lopte i na kraju osvoji gem, da bi u narednom ponovo i sam zapretio brejk loptom, ali još jednom neuspešno.
Usledili su novi problemi i Kecmanović je ponovo uspeo da se izvuče. Bekhend paralela nije nikako ulazila u teren, ali zato ga je forhend odlično slušao i doneo mu novi gem posle spasenih brejk lopti.
Međutim, forhend je na drugoj strani još bolje slušao petog tenisera sveta koji je bio neumoran i na sve načine pokušavao da slomi otpor Srbina. Kecmanović je izborio taj-brejk, ali posle petog poena koncentracija je pala i Kasper je mirno priveo meč kraju.
Iako je poražen, nema Miomir za čim da žali jer je ako izuzmemo prvi set odigrao odličan meč u kom je pokazao koliko ume da bude borben.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
SPORT
Poraženi, ali i pobednici – posle neuspeha stigle odlične vesti za srpski tandem
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
18:30 09.04.2023
2:6, 6:7 – Pobeda Ruda!
1:0 – Prvi poen pripada Miomiru posle Kasperove greške
1:1 – Nedvoljno dobar lob Kecmanovića ostavio je prostora Rudu za dobar smeč
1:2 – Dobar servis norveškog tenisera
2:2 – Odlična servis i srpskog tenisera
2:3 – Mini-brejk za Ruda posle fantastične forhend paralele
3:3 – Izuzetni forhendi Miomira za uzvraćanje udarca
3:4 – Napada Norvežanin!
3:5 – Greši Miomir...
3: 6 – Tri meč lopte za Ruda
3:7 - Pobeda Ruda
18:24 09.04.2023
2:6, 6:6 – Igraće se taj-brejk!
Ponovo Kasper dobro otvara gem i sa dubokom paralelom osvaja i drugi poen. Usledio je i as, a potom i Kecmanovićeva greška odvodi drugi set u taj-brejk.
18:20 09.04.2023
2:6, 6:5 – Odličan Miomir!
Majstorske forhende šalje Miomir i odlilno servira. Stigao je do 40:0 i sa nulom obezbedio taj-brejk.
18:18 09.04.2023
2:6, 5:5 – Ponovo Rud uspeva da izjednači
Odlično Norvežanin ulazi u gem, ali fantastičnu bekhend paralelu konačno pogađa Srbin. Smečom Rud stiže do novog poena, a onda novi meka bekhend kao poklon norveškom asu za dve gem lopte.
Nema predaje! Sjajan, duboki forhend šalje Miša i upisuje viner! Ipak, nije uspeo Miomir da se izbori posle novog napada na mreži.
18:13 09.04.2023
2:6, 5:4 – Kecmanović na korak do seta
Imao je Rud u rukama dobijen poen, ali je napravio veliki kiks smečom. Još jedan važan i miran gem osvaja srpski teniser.
18:09 09.04.2023
2:6, 4:4 – Novo izjednačenje
Neverovatno je šta Rud uspeva da pogodi u punom trku! Teško da bi u ovim trenucima bilo koji teniser uspeo da mu parira. Na drugoj strani Miomir se i dalje ne predaje.
Šalje kratak bekhend u telo protivnika, ali ponovo Kasper koristi svoje moćno forhend oružje. Ovoga puta na mreži je uspešniji bio Norvežanin i stigao je lakše nego u prethodnom gemu do izjednačenja.
18:03 09.04.2023
2:6, 4:3 – Važan i fanstatičan gem za Miomira
Poklonio je prvi poen Rudu Miomir u ovom gemu, a potom gubi i drugi poen posle svoje greške. Pao je Miša posle neiskorišćene brejk lopte i to sada pravi probleme.
Na sreću, Norvežanin nije izdržao naredni napad srpskog tenisera, ali bekhend paralela ne ide i Rud je dobio dve brejk šanse.
Kada već ne ide paralela red je da Miomiru ide bar dijagonala sa kojom spasava prvu brejk loptu. Ulazi i smeč u teren, a Kecmanović ostaje u važnom gemu!
Fanstatična razmena pripala je Miši koji je izborio i iskoristio brejk loptu!
17:59 09.04.2023
2:6, 3:3 – Kecmanović propustio novi brejk loptu
Uporno je Rud napadao Miomira, ali je Srbin vratio nekoliko neverovatnih udaraca i na kraju zaradio izuzetan poen!
Uspeo je Kecmanović da preotme inicijativu i onda odigra odličan poen i upiše viner na mreži. Potom je Miša odigrao strašan bekhend ritern i došao do 40:40.
Ostaje Kasperova loptica u mreži, a srpski teniser stiže do treće brejk šanse u ovom setu! Nažalost, Miša prejako udaraca u otvorenu paralelu i greši. Probudio se Rud i uspeo da izbori i ovaj gem.
17:49 09.04.2023
2:6, 3:2 – Velika borba Srbina
Snažna razmena bekhendom pripala je Rudu, ali daleko od toga da srpski tenise loše igra. Jednostavno Kasper je gotovo perfektan.
Kecmanoviću fali hrabrosti da preuzme incijativu, međutim sada mu ni samopouzdnje nije na zavidnom nivou. Dve brejk šanse izborio je Norvežanin. Prvu je ispustio posle dobrog Mišinog servisa,a onda posle odlične Mišine forhned dijagonale spasena je i druga.
Rud maestralnim forhendom stiže i do treće prilike, ali Kecmanović spasava posle velike bobre. Sačekao je konačno i grešku petog tenisera sveta, a onda i drugi za teško izboren gem.
17:42 09.04.2023
2:6, 2:2 – Mnogo lakši gem za Ruda
Sjajno funkkcioniše forhend norveškog tenisera, a onda je neverovatnim bekhendom uspeo da dođe do tri brejk lopte. Lako Norvežanin stiže do izjednačenja.
17:37 09.04.2023
2:6, 2:1 – Vodi Kecmanović u drugom setu
Neizvesnot i drama iz prethodnog gema preneli su se i na gem Kecmanovića, ali je posle 30:30 srpski teniser izborio prednost. Ostaje Ruda loptica u mreži i Miša uspeva da upiše novi gem.
17:33 09.04.2023
2:6, 1:1 – Miomir propustio dve brejk lopte
Greši Rud i Miomir otvara gem poenom na protivnikom servis, ali potom nadmudrivanje na meži ovoga puta pripada norveškom teniseru.
Posle nekoliko promašenih servisa, Kasper pogađa prvi i stiže do jednog lakog poena, međutim usledila je i prva dupla greška.
Posle duge razmene Miomir je konačno stigao do prve brejk lopte na meču! Međutim, Rud je uspeo da se isčupa iz narednog poena i dođe do izjednačenja. Ali Kasper ne koristi gem loptu posle nove duple servis greške. Miša propušta drugu šansu za brejk, a onda greškom poklanja protivniku gem loptu.
Rud je skartio lopticu i tako prelomio.
17:25 09.04.2023
2:6, 1:0 – Kecmanović dobar na startu drugog seta
Odmah na startu duga razmena i odmah prvi poen za Ruda koji je agrsivnije napadao, diktirao ritam upisao forhend viner. U narednom poenu ponovo je pokušao na isti način da drži incijativu, ali je pogrešio.
Srpski teniser pravi duplu servis grešku, ali je potom hrabro napao rivala i isplatilo mu se jer je Norvežanin poslao lopticu u aut. Potom je Miša dobro odservirao i uz malo muke upisao prvi gem.
17:18 09.04.2023
2:6 – Set za Ruda!
Ne posustaje Kasper koji je izuzetno siguran na servisu. Previše lako dolazi do tri set lopte i kosristi prvu.
17:14 09.04.2023
2:5 – Perfektan gem za Mišu
Miomir je slao loptice po sredini terena, ali na sreću forhend šalje u aut. Kecmanović konačno posle servis ulazi u teren i napada Norvežanina, a to mu posle dužeg vremena donosi viner.
Odmah je usledio još jedan i to drugi forhendom koji do pre nekoliko minuta nije ulazio u teren. Sa nulom Miomir stiže do drugog gema.
17:12 09.04.2023
1:5 – Nova potvrda brejka
Odlično servisa Rud, a Miša ne uspeva da riternira dobro. Trudi se srpski teniser, međutim Norvežanin igra na vrhunskom nivou i zaista ne ostavlja mnogo prostora protivniku.
Najlakše do sada, sa nulom Rud dolazi do gema.
17:08 09.04.2023
1:4 – Miomir pretrpeo još jedan brejk
Miomir nastavlja da greši, poremetio ga je brejk i sada srlja. Dočekao je posle dužeg vremena „poklon“ grešku rivala, a onda konačno uspeva da bolje servisa posle čega stiže do 30:30.
Otišao je i forhend Ruda daleko u aut, ali ide i Mišin zbog čega ne koristi prvu gem loptu.
Posle najlepšem poena u dosadašnjem toku meča i posle razmene drop-šotova Kecmanović stiže do nove prilike za gem. Međutim, forhend ne želi da uđe u teren... Napada Rud i posle dva vinera pravi drugi brejk.
17:02 09.04.2023
1:3 – Norvežanin potvrdio brejk
Greši Miomir bekhednom, prejako je udario lopticu, a onda samouvereno Rud snažno servira i stiže do dve gem lopte.
Posle novog snažnog servisa, peti reket sveta potvrđuje brejk.
16:56 09.04.2023
1:2 – Rud prvi stigao do brejka
Agresivnije napada sada Rud servis Kecmanovića i stiže do 0:30. Kecmanović je imao poen u svojim rukama, dobio otvoren teren, ali šalje forhend u aut i poklanja tri brejk lopte Norvežaninu. Prvu ne koristi Kasper, ali drugu posle duge razmene koristi.
16:53 09.04.2023
1:1 – Preti Kecmanović
Kecmanović istu taktiku koristi i na servis Ruda. Forsira bekhend stranu koja je slabija u igri norveškog tenisera i osvaja prvi poen na njegov servis.
U narednom poenu Miša je hrabro napao, ali loptica je bila prejaka i otišla je u aut. Greši srpski teniser i u narednom poenu, ali obojica igraju odličnim tempom i poeni obiluju snažnim, izuzetno lepim udarcima.
Nije Miša tek tako odustao od gema, Rud ga je izazvao na mrežu a on uzvratio fantastičnim drop-šotom posle čeka Kasperova lotpiva ostaje u mreži. Norvežanin potom sprečava veću opasnost i sva dva izvanredna forhenda stiže do izjednačenja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala