- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vanja Bulić: Zapadni lideri su kao krimosi u „Crnim biserima“ /video/

© SputnikMaša Radović i Vanja Bulić
Maša Radović i Vanja Bulić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
Ako tražimo bisere među svetskim liderima u duhu moje emisije „Biseri“ onda bi trebalo da bude neki krimos – to su zapadni političari. Ako gledamo da bude snagator i mangup – onda su to istočni političari u ovom trenutku. To bi onda bio Putin, on to pokazuje i u privatnom životu, kaže Vanja Bulić.
Gostujući u emisiji „Maša i ...“ novinar, književnik i TV voditelj Vanja Bulić ističe da smo svedoci rata Zapada i Istoka.
„Ovde na Balkanu postoji jedna izreka 'nema borbe, nema rata dok ne krene brat na brata'. Pravu istinu znaju Rusi i Ukrajinci zašto je to tako, zašto je došlo do rata. Sve ostalo je mešetarenje i igra da se izvuče korist iz tog sukoba. A ja znam da iz tog sukoba gube i Rusi i Ukrajinci koji su ista krv. Tu će se samo 'radovati' Zapad jer će taj slovenski korpus izgubiti ne znam koliko hiljada žrtava“.
Bulić se ipak, kako kaže, uzda u slovensku dušu.
„Gitarista sam, pa znam šta je dur, šta je mol. Pravoslavna muzika je u molu – to je nežnost. Imamo tu dušu koja će valjda pobediti ovo drugo što dolazi sa Zapada“.
Sa voditeljem i autorom kultne emisije „Crni biseri“ razgovarali smo o poreklu njegovog ruskog imena, medijskom ratu koji preti da postane ubojitije oružje od raketa i tenkova, predsedničkim izborima u Crnoj Gori, ali i najupečatljivijim intervjuima i gostima iz njegove višedecenijske novinarske karijere.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala