- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi skandal potresa NBA ligu – pokrenuta istraga protiv Dončićevog tima

© AP Photo / Tony GutierrezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2023
Pratite nas
NBA liga je pokrenula istragu protiv Dalas Maveriksa posle odluke stručnog štaba ovog tima da veliki broj standardnih košarkaša preskoči meč sa Čikagom.
Za Dalas na tom meču nisu nastupili Kajri Irving (povreda), Džoš Grin (odmor), Tim Hardevej (povreda), Maksi Kleber (povreda) i Kristijan Vud (odmor), dok je Luka Dončić igrao samo prvu četvrtinu.
Maveriksi su poraženi sa 115:112, što je značilo eliminaciju iz borbe za plej-of. U poslednjoj četvrtini su prokockali čak 11 poena prednosti, a ovaj ishod garantuje im top 10 pika na draftu narednog leta gde će juriti francusku senzaciju Viktora Vembenjamu.
„NBA liga je otvorila istragu u vezi sa činjenicama i okolnostima prilikom donošenja odluka o sastavu tima Dalasa za meč sa Čikagom“, potvrdio je portparol lige Majk Bas.
Potencijalne kazne i suspenzije za sada nisu poznate, ali se zna da je komesar Adam Silver pre početka sezone jasno stavio do znanja klubovima da liga neće tolerisati nikakvo tankovanje (namerno gubljenje mečeva zarad bolje pozicije na draftu).
Trener Dalasa Džejson Kid je otkrio da mu je rečeno da klub odustaje od borbe za doigravanje zbog čega je iz tima izostavio kompletnu petorku, osim Dončića, koji je odigrao samo 12 i po minuta.
„Svi smo želeli priliku da pronađemo način za ulazak u plej-in i nameravali smo da igramo dok nam neko ne kaže drugačije. A danas je dan kada nam je rečeno da učinimo nešto drugačije. Zato će Luka igrati u prvoj četvrtini, a onda je gotov za ovu sezonu“, najavio je trener Kid plan još uoči utakmice.
Ipak, sada će iz Dalasa morati da objasne vođstvu lige zbog čega su doneli odluku koja se kosi sa svim postulatima sporta i takmičenja.
Inače, vlasnik Dalasa Majk Kjuban je već jednom kažnjen za sličan ispad sa 600.000 dolara 2018. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala