- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskovski derbi za pamćenje – goleada, preokret i penal za rušenje sna Jokanovićevih „plavih“!

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Okritije arena u Moskvi je bila poprište spektakularnog duela ruske prestonice između Spartaka i Dinama koji je okončan nerešenim rezultatom 3:3, iako su gosti, predvođeni srpskim trenerom Slavišom Jokanovićem bili na nekoliko minuta od velike pobede.
Jokanović se našao pod velikim pritiskom zbog promenljivih rezultata i našao se na korak od spektakularnog trijumfa na gostujućem terenu.
Ali, nije izgledalo da će biti tako.
Dinamo je poklekao veću sedmom minutu kada je Aleksandar Soboljev doneo prednost Spartaku, a izjednačenje je stiglo u 35. kada je Arsen Zaharijan izjednačio.
Svega pet minuta kasnije Keita Balde je domaćima doneo novu prednost, a u trećem minutu nadoknade Soboljev je autogolom režirao izjednačenje.
Da spektakl bude još veći, Jokanović je u igru od 46. minuta ubacio mladog srpskog fudbalera Milana Majstorovića koji je dobio žuti karton 19 minuta kasnije, a već u sledećem Dinamo je poveo.
Preokret je režirao Denis Makarov i delovalo je da će Dinamo ići do pobede, ali je u 88. minutu Soboljev relizovao penal, za svoj treći gol na utakmici, drugi za svoju ekipu čime je i postavio konačnih 3:3.
Upravo je taj gol srušio san Dinamu da se popne na četvrto mesto tabele i preskoči CSKA i Ahmat i zbog remija ostaje na šestoj poziciji tabele sa 36 poena, dok je Spartak trećeplasirani sa 42 boda, dva manje od Rostova koji ima i meč manje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala