- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Procurila nova serija američkih poverljivih dokumenata o Ukrajini, Kini i Bliskom istoku

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaProgramer za kompjuterom
Programer za kompjuterom - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Nova serija američkih poverljivih dokumenata o Ukrajini i Kini procurila je na društvene mreže, piše list „Njujork tajms“.
„Nova serija tajnih dokumenata pojavila se na društvenim mrežama. Dokumenti se, izgleda, odnose na tajne američke nacionalne bezbednosti o Ukrajini, Bliskom istoku i Kini“, navodi američki list.
Prema navodima analitičara, na društvenim mrežama, uključujući Tviter, pojavilo se preko 100 dokumenata. Na nekima od njih stoji oznaka da njihov sadržaj ne bi trebalo da bude poznat predstavnicima bilo koje druge zemlje.
Kako se navodi, broj dokumenata koji su se našli na internetu, kao i priroda informacija koje sadrže mogli bi naneti veliku štetu američkim vlastima.
Jedan od predstavnika obaveštajne zajednice opisao je curenje poverljivih materijala kao „košmar za 'Pet očiju' (obaveštajni savez koji uključuje SAD, Australiju, Kanadu, Veliku Britaniju i Novi Zeland)“.
Predstavnik Pentagona rekao je za Sputnjik da Ministarstvo odbrane SAD analizira informacije o novom curenju tajnih dokumenata.
„Njujork tajms“ je dan ranije objavio da su na društvene mreže procurili poverljivi materijali u kojima se opisuje stanje ukrajinske armije i planovi SAD i NATO-a za jačanje Oružanih snaga Ukrajine.
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Tajni dokumenti Pentagona o krizi u Ukrajini procurili na društvene mreže
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala