- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Patološko licemerje Zapada - bez reči osude za ubistvo Tatarskog, od osumnjičene prave žrtvu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Patološko licemerje odavno je postalo politička tradicija zapadnog liberalizma što se posebno vidi na primeru potpuno lažne brige o pravima novinara i medija, istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i kao primer navela slučaj ubijenog ratnog reportera Vladlena Tatarskog.

„Vladlen je dokazao da je front danas svuda; u zoni borbenih dejstava, u pozadini i u gradovima, srcima i umovima. On je toliko puta bio na korak od smrti na bojnom polju, a poginuo je u centru mirnog Sankt Peterburga od ruke teroriste koja je, prema postojećim podacima, radila po zadatku ukrajinskih specijalnih službi“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Zaharova je konstatovala da za šest dana od momenta eksplozije u kafiću u Peterburgu niko od zapadnih boraca za slobodu medija i bezbednost novinara nije ni reč prozborio kako bi osudio tu surovost koja prevazilazi sva ljudska merila, niti je izrazio bilo kakvo saosećanje sa žrtvom.
„Ali, zato moralno degradirana osumnjičena kod njih izaziva daleko veće saosećanje. Na Zapadu pokušavaju da naprave sliku žrtve od nje. U početku je taj teroristički napad imao očigledne karakteristike zločina pod tuđom ili lažnom zastavom – još jedna inscenirana stvar, tehnika tako omiljena na Zapadu“, dodala je ona.
Kako je istakla, patološko licemerje odavno je postalo politička tradicija zapadnog liberalizma, njegov bezuslovni refleks, što se posebno vidi na primeru potpuno lažne brige o pravima novinara i medija.
Podsetimo, pre nedelju dana u kafiću u Sankt Peterburgu eksplodirala je eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Osmoro ljudi je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju.
Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su teroristički napad na ratnog reportera Maksima Fomina planirale ukrajinske specijalne službe.
Cveće ispred kafića u kojem je ubijen Vladlen Tatarski - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
RUSIJA
Vladlen Tatarski - više od ratnog reportera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala