- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siloviti Srbi – četiri pobede za još po korak do ostvarenja cilja!

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u finale turnira u Eštorilu ubedljivom pobedom nad Italijanom Markom Čekinatom sa 6:3, 6:1, a to je učinio i u dublu sa Nikolom Ćaćićem. Sa druge strane, Filip Krajinović, preokretom protiv Rusa Romana Safijulina, došao na korak do mesta u glavnom žrebu Monte Karla, a na tom putu je i Dušan Lajović.
Kecmanović je opravdao ulogu favorita i kao 40. teniser na ATP listi savladao je 96. Čekinata za svega 69 minuta igre.
Prvi set je Kecmanović, šesti nosilac na turnir u Eštorilu, dobio sa 6:3, dok je u drugom bio još ubedljiviji i završio je posao sa 6:1.
Kecmanović je time trijumfalno okončao svoje jubilarno deseto polufinale i stigao do meča za titulu gde će ga čekati prvi nosilac Kasper Rud.
Miša će igrati još jedno finale u Eštorilu, u tandemu sa Nikolom Ćaćićem savladao je Gonsala Eskobara i Fabijana Rebula sa 6:2, 1:6, 10:3 za plasman u finale u dubl konkurenciji.
Njima će na megdan za titulu izaći Sander Žij i Horan Fligen koji su savladali Nuna Boržesa i Fransisa Kabrala.
Sa druge strane, u borbi za glavni žreb turnira u Monte Karlu veliku borbu je vodio Filip Krajinović protiv Romana Safijulina.
Rus je bio veoma nezgodan rival, dobio je prvi set sa 7:6, ali je Krajinović potom pronašao ritam i sa 6:3, 6:2 napravio preokret za mesto u finalu kvalifikacija gde ga čeka Mađar Marton Fučovič.
U trci za glavni žreb je i Dušan Lajović koji je sa 6:2, 6:4 savladao Žoaa Souzu, a u finalu kvalifikacija čega ga Igo Imber.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala