- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Rusi mogu da se domognu značajnih informacija o ukrajinskoj vojsci iz dokumenata Pentagona

© AP Photo / Patrick SemanskyPogled na Pentagon
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Ruska obaveštajna služba može da dođe do značajnih informacija o stanju ukrajinske vojske i namerama ukrajinskog Generalštaba iz dokumenata koji su nedavno procureli iz Pentagona, piše „The War Zone“.
Kako se navodi u članku, tajni podaci omogućiće ruskim analitičarima da steknu bolju predstavu o budućim vojnim planovima rukovodstva u Kijevu.
Visoko pozicionirani oficir američkih specijalaca koji je obično bio u kontaktu sa takvim materijalima rekao je za časopis da dokumenti koji su objavljeni na društvenim mrežama izgledaju kao originali.
Podsetimo, američki list „Njujork tajms“objavio je danas da je nova serija američkih poverljivih dokumenata o Ukrajini i Kini procurila na društvene mreže.
Prema navodima analitičara, na društvenim mrežama, uključujući Tviter, pojavilo se preko 100 dokumenata. Na nekima od njih stoji oznaka da njihov sadržaj ne bi trebalo da bude poznat predstavnicima bilo koje druge zemlje.
„Njujork tajms“ je dan ranije objavio da su na društvene mreže procurili poverljivi materijali u kojima se opisuje stanje ukrajinske armije i planovi SAD i NATO-a za jačanje Oružanih snaga Ukrajine.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
RUSIJA
Peskov: Učešće Zapada u sukobu u Ukrajini neće uticati na rezultate specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala