Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lekaru privednom na Jarinju 30 dana pritvora

CC0 / Daniel_B_photos / Sudijski čekić
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2023
Pratite nas
Sudija za prethodni postupak suda u Mitrovici odredio je 30 dana pritvora Nikoli Todoroviću privedenom sinoć na punktu Jarinje, zbog, kako u policiji u Prištini tvrde, sumnje da je napao policajca na dužnosti i povredio ga.
Todorovićev advokat, Miloš Delević, potvrdio za RTS da je njegov branjenik danas izveden pred sudiju i da mu je određena mera mesec dana istražnog pritvora.
Delević je preneo da su pre privođenja, pripadnici tzv. kosovske policije naložili Todoroviću da napusti automobil u kome su bili njegovi supruga i deca i da ode u policijski objekat.
„Uplašen da u policijskom objektu može nešto da mu se dogodi, oklevao je da krene, da bi ga pritom gurali telima i laktovima, istovremeno ga provocirajući“, naveo je Delević i dodao da se Todorović na kraju suprotstavio policiji.
Todoroviću, prema navodima policije u sinoćnjem saopštenju, nije dozvoljeno da prođe punkt Jarinje zbog nekompletne dokumentacije a pošto je, prema tvrdnjama policije odbio da potpiše dokument/rešenje o zabrani ulaska, „napao jednog od policajaca nanevši mu fizičke povrede“.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju ranije je saopštila da je lekar zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici Nikola Todorović priveden na prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu krsnu slavu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala