- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Rusija: Postoji mogućnost da se virus korona veštački poboljšavao iz soja u soj

Virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Svaki novi soj koronavirusa koji se pojavljivao imao je poboljšana vojno-biološka svojstva što može da govori o tome da je to rezultat veštačkog povećanja patogenosti virusa, izjavio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu pri ruskoj vojsci Igor Kirilov.
„Otvoreno je mnogo pitanja koja su povezana sa, rekao bih, čudnim promenama virusa i pojave geografskih varijanti kovida 19. Na primer, soj `beta` pojavio se u Južnoafričkoj republici, soj `gama` u Brazilu, `delta` u Indiji. Pritom, svaki novi soj imao je poboljšane karakteristike s tačke gledišta vojno-biološke primene i razornije je uticao na ekonomsku situaciju u svetu“, istakao je on.
Kirilov se osvrnuo i na soj „omikron“ koji je, uprkos žestokom karantinu, prouzrokovao veliki rast obolelih u Kini.
Prema njegovim rečima, utisak je da je neko namerno radio na jačanju svojstva virusa, dok se pandemija veštački održavala u životu ubacivanjem novih „poboljšanih“ varijanti virusa.
Pored toga, kazao je ruski general-potporučnik, informacije kojima Moskva raspolaže govori o tome da rukovodstvo SAD nastavlja da uključuje u različite projekte pojedina neprofitne državne institucije koje su povezane sa zdravstvom sa ciljem da ih uključi u realizaciju vojno-bioloških projekata.
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
RUSIJA
Krimska groznica, kuga, korona: Šta je pokazala istraga o bio-laboratorijama na teritoriji Ukrajine
Korona virus - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2023
DRUŠTVO
SZO ne odustaje od namere da utvrdi poreklo virusa korona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala