- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Fenomen koji je zaludeo svet: Čujete li ovaj zvuk /video/

CC0 / Pixabay/Stocksnap / Slušalice
Slušalice - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2023
Pratite nas
Društvenim mrežama širi se viralan video koji ukazuje na navodni neobičan fenomen, a zasniva se na teoriji da nakon 25. godine ne može svako da čuje isti zvuk.
Naime, jedna korisnica TikToka objavila je video u kojem je napisala: „Samo ljudi ispod 25 godina mogu čuti ovaj zvuk.“.
Izazov se sastoji od slušanja iritantnog zvuka visokog tona sve dok ga više ne čujete, a mnogi tvrde da im zvuk zadaje glavobolju i izgleda da ne mogu svi da izdrže do kraja.
U videu, kad se začuo visoki ton, 32-godišnja devojka izgleda kao da ga nije čula, dok je kod 17-godišnje devojke izazvao veliku nelagodu.
@maystoo_88 @carmenelisabeeth #fyp #imold ♬ Under age of 25 - Metzie
Video je pregledalo više od 77 miliona ljudi, a iako nije reč o dokazanoj teoriji, sudeći prema komentarima na TikToku, gotovo svi mlađi od 25 godina mogli su sasvim jasno da čuju iritantan zvuk.
Prema ovoj teoriji, samo oni koji imaju oko 25 godina ili manje mogu čuti zvuk nazvan „ton komarca“, a radi se o frekvenciji od 17,4 kHz.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala