- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Glavni odbor DPS-a prihvatio ostavku Đukanovića

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) prihvatio je ostavku dosadašnjeg predsednika Mila Đukanovića, a za vršioca dužnosti postavljen je Danijel Živković.
Odluka je doneta na sednici Glavnog odbora DPS-a koja je održana u Podgorici, a Živković će ulogu vršioca dužnosti obavljati do neposrednih izbora ili Kongresa partije.
Đukanović je, na konferenciji za medije, izjavio da učinak na predsedničkim izborima nije zadovoljavajući.
„Neću vas iznenaditi ako kažem da je naš učinak na predsedničkim izborima nezadovoljavajući. Naši planovi bili su više postavljeni. Počeli smo projektovanje u susret parlamentarnim izborima. Ne posustajemo u optimizmu, vrlo je realan“, kazao je Đukanović.
Naveo je da Crna Gora mora imati odgovornu vladu.
„Ja sam odlučio da se povučem sa pozicije partije. Ponosan sam na 25 godina upravljanja partijom“, kazao je Milo Đukanović, preneo je portal RTCG.
Na pitanje da li odlazi iz DPS-a Đukanović je odgovoriopitanjem gde bi drugo bio nego u DPS-u.
„Liderstvo u partiji je bila posledica drugih okolnosti. Ostaću u frontu borbe za vriednosti koje treba da budu deo baštine savremene Crne Gore. Nema nikakve sumnje čemu pripada budućnost. Ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet. Sav svoj autoritet, znanje i iskustvo staviću u ostvarivanje naših ciljeva, s bilo koje pozicije", rekao je Đukanović.
Podsetimo, Đukanović je odluku o povlačenju sa čela partije, koju je i najavio tokom kampanje za predsedničke izbore u Crnoj Gori, saopštio u sredu predsedništvu stranke.
Đukanović je u nedelju, u drugom krugu predsedničkih izbora, ubedljivo poražen od protivkandidata, jednog od čelnika Pokreta Evropa sad, Jakova Milatovića.
Pogledajte specijalnu emisiju Sputnjika o padu Mila Đukanovića:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala