- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Procesi pred Specijalnim sudom za zločine OVK poslednja nada za pravdu za porodice žrtava

© AP Photo / Mike CorderSpecijalni sud u Hagu za zločine OVK
Specijalni sud u Hagu za zločine OVK - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da su procesi pred Specijalnim sudom za zločine OVK poslednja nada za pravdu za porodice žrtava.
„Sadašnji proces u Hagu, to je poslednja nada za pravdu porodica žrtava dželata iz redova kosovskih Albanaca i onih koji su uspeli da prežive. Nadamo da će Specijalni sud raditi profesionalno, bespristrasno i da će posvetiti potrebnu pažnju zaštiti svedoka“, rekla je Zaharova.
Podsetimo, bivše vođe OVK Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Kranisći izjasnili su se da nisu krivi za ono za šta se terete. Specijalizovano tužilaštvo je pre dva dana iznelo uvodnu reč.
Kako je navela, radi se o individualnoj odgovornosti lidera OVK za ratne zločine počinjene u periodu 1998-99. godina i zločine protiv čovečnosti, uključujući otmice, mučenja, ubistva.
Objavljivanje dokaza planirano je za 11. april, podsetila je ona.
"Mnogo se pričalo o nekakvom ratu za nezavisnost. To je ciljano ali neopravdano veličanje i pridavanje tzv. plemenitog šarma onome što je bio višegodišnji organizovani teror od strane banditskog kosovsko-albanskog podzemlja, čiji se istinski karakter otkriva sada u Specijalnom sudu. Jasno je da se radi o informacionoj igri a u stvarnosti je sve mnogo strašnije", prokomentarisala je Zaharova.
SRBIJA
Amerika je sve znala: Kako su Tači i OVK od zločinaca postali borci za slobodu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala