- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kangva i Katai pogađali za TV špice, Borjan ušao u istoriju Zvezde

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilan Borjan
Milan Borjan - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde upisali su 25. pobedu u Superligi i to na gostovanju u Subotici protiv Spartaka - 1:4 (1:2). Meč je obeležio jubilej golmana i kapitena crveno-belih Milana Borjana koji se izjednačio sa Ratomirom Dujkovićem po broju nastupa za srpskog šampiona.
Borjanu, koji je stigao na Marakanu još 2017. godine, ovo je bila 266. utakmica za klub, a na narednom meču u 30. kolu Superlige protiv Radničkog iz Kragujevca, imaće priliku da postane i apsolutni rekorder crveno-belih među golmanima.
Ipak, nije čuvar mreže crveno-belih uspeo da kruniše jubilej i rekord takozvanim „klin šitom“, pošto ga je Japanac Šimura matirao u osmom minutu kada je izjednačio rezultat na 1:1 posle kornera.
Prethodno je Bukari u sedmom minutu posle sjajne akcije i lopte u prazno pretrčao golmana domaćih i lako doneo prednost Zvezdi. Spartak je igrao otvoreno, ali je do odlaska na odmor Zvezda stigla i do drugog gola. Iz penala.
Posle kornera, štoper domaćih Ostojić je nespretno zakačio Erakovića nogom po glavi u šesnaestercu, a glavni sudija odmah pokazao na belu tačku, bez dvoumljenja. Siguran realizator je bio Katai, igrao se 23. minut kada je Zvezda povela sa 2:1, a njen plejmejker postigao 100. gol za crveno-bele.
Beograđani su dominirali i u nastavku utakmice, a svaka dilema oko ishoda otklonjena je u 55. minutu, kada je Kings Kangva postigao prelep pogodak posle udarca sa oko 25 metara. Nemoćan je bio golman Dubljanić.
Tačku na trijumf crveno-belih stavio je Aleksandar Katai svojim 101. pogotkom u dresu crveno-belih i to posle prelepo izvedenog slobodnog udarca u 82. minutu. Majstorski je odmerio razdaljinu i sa nekih 18 metara povisio na 4:1.
Danas odlični Japanac Šimura postigao je i drugi gol za Spartak u nadoknadi, ali je posle intervencije iz VAR sobe dosuđena ofsajd pozicija pa je ostalo 4:1 na kraju za crveno-bele.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala