- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nastavlja se progon: Raskolnici zauzeli još tri hrama kanonske crkve u Ukrajini /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaSofijski trg u Kijevu
Sofijski trg u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Raskolnici su tokom jutra zauzeli najmanje dve crkve kanonske UPC na zapadu Ukrajine – u Lavovskoj i Rovenskoj oblasti. U selu Zadubrovka, u Černivckoj oblasti, hram je napadnut tokom opela ukrajinskom vojniku.
Hram u Lavovu kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve predat je pod upravu raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine, objavio je na društvenim mrežama šef regionalne administracije Maksim Kozicki.
„Crkva u ulici Tarasa Bobaniča u Lavovu. Sada stavljaju tačku na postojanje takozvane Moskovske patrijaršije ovde. Parohijani donose odluku da se on preda PCU“, napisao je Kozicki.
Pristalice raskolničke strukture zauzele su crkvu UPC i u selu Novi Korec u Rovenskoj oblasti, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu UPC.
U selu Zadubrovka raskolnici su probili ulazna vrata hrama u trenutku kada je služeno opelo ukrajinskom vojniku.
Na ulazu u Kijevsko-Pečersku lavru nastavlja se molitveno stajanje sveštenstva i vernika Ukrajinske pravoslavne crkve, koje traje sedmi dan zaredom. Za sada nema protivnika UPC u blizini Lavre. Policija je pooštrila kontrolu, sada proverava sve automobile koji prolaze pored Lavre ili parkiraju u blizini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala