- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Glavni ruski tenkovi dobijaju zaštitu: Sistem „arena-M“ štiti od protivničkih projektila

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaTenk T-90M "Proriv" u zoni specijalne vojne opracije
Tenk T-90M Proriv u zoni specijalne vojne opracije - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Ruski tenkovi tipa T-90M „proriv“ i T-80BVM u budućnosti će biti opremljeni sistemima aktivne zaštite „arena-M“ koji su sposobni da obaraju rakete i projektile pomoću detoniranja specijalne municije, saopšteno je Sputnjiku u holdingu „Visokoprecizni sistemi“ (deo „Rosteha“).
Sistem „arena-M“ čine radarska stanica sa visokom otpornošću na smetnje, uređaj za proračune i specijalna municija koja se postavlja oko kupole tenka. Radar detektuje projektil, protivtenkovsku raketu ili granatu protivnika usmerenu na borbeno vozilo, izračunava njihovu putanju i ispaljuje zaštitni projektil koji snopom udarnih elemenata uništava metu u letu.
Kako je precizirano, bilo koje oklopno vozilo može da bude opremljeno sistemom „arena-M“, ali je za to neophodno izvršiti poboljšanja koja uzimaju u obzir „karakteristike oklopne tehnike“.
Takođe se ističe da je rusko Ministarstvo odbrane zainteresovano da se ruske oklopne snage što pre opreme pomenutim sistemima. Na „arenu-M“ obratili su pažnju i strani kupci, ali, kako se navodi, danas je glavni zadatak holdinga „Visokoprecizni sistemi“ zadovoljavanje potreba ruske vojske i organizovanje serijske proizvodnje.
Tenk nemačke proizvodnje leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski ekspert: Jedan udar divizije ruskog sistema „Tornado S“ zbrisao bi 100 tenkova „leopard“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala