- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadić se sukobio s Turčinom – pala i krv /video/

© Foto: Skrinšot/TviterDušan Tadić i Orkun Kokdžu
Dušan Tadić i Orkun Kokdžu - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Najveći holandski derbi u polufinalu Kupa između Fejenorda i Ajaksa prekinut je u 62. minutu posle sukoba kapitena dva tima, Turčina Orkuna Kokdžua i srpskog reprezentativca Dušana Tadića.
Najdeblji kraj u gužvi koja se stvorila izvukao vezista gostujućeg tima Dejvi Klasen kome je glava posečena nakon što ga je neko sa tribina pogodio upaljačem u potiljak.
Glavni sudija Vindhaut je odmah poslao obe ekipe u svlačionicu, a u trenutku prekida gosti su vodili sa 2:1.
Kao što se vidi na snimku, Tadić i Kokdžu su započeli haos posle duela u kome ga je Srbin oborio na travu, ali su posle unošenja u lice, tenzije splasnule. Za to vreme neko sa tribina je pogodio pravo u potiljak Klasena, što je bio povod za prekid.
Čitav meč je obeležila velika tenzija koja tradicionalno prati duele ove dve ekipe, popularni „Klasiker“. Uostalom, već godinama nema gostujućih navijača na ovim utakmicama visokog napona i rizika, zbog međusobne netrpeljivosti.
Ajaks je poveo golom Tadića, posle kiksa domaće odbrane u 14. minutu, ali je pred sam odlazak na odmor Meksikanac Himenez poravnao rezultat na 1:1. Na startu drugog poluvremena gosti su opet došli do vođstva preko Bergvajna.
Meč je nastavljen posle polučasovnog prekida. Klasenu je sanirana povreda i nastavio je da igra neometano, a Tadić i Kokdžu su dobili po žuti karton za haos koji su izazvali. Ajaks je do kraja utakmice sačuvao gol prednosti.
Fejenord je lider Eredivizije sa osam bodova prednosti u odnosu na Ajaks kome je Kup jedina šansa da osvoji trofej u ovoj turbulentnoj sezoni. U finalu Kupa Holandije popularni „Kopljanici“ će igrati sa PSV Ajndhovenom 30. aprila.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala