- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Benzema razbio Barselonu – het-trik Francuza za muk u Kataloniji

© AP Photo / Joan Mateu ParraKarim Benzema
Karim Benzema - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Real iz Madrida ipak će imati priliku da se bori za jedan važan trofej u Španiji ove sezone, nakon što je u revanšu polufinala Kupa kralja demolirao Barselonu sa 4:0 na stadionu „Kamp Nou“, uz het-trik Karima Benzeme.
Madriđani su u revanšu nadoknadili zaostatak iz prvog meča na svom terenu (0:1), pa će se u velikom finalu 6. maja u Sevilji boriti za trofej sa Osasunom, koja je eliminisala Atletik Bilbao.
Fudbaleri Karla Anćelotija izveli su pravu remontadu (veliki preokret) ove srede u srcu Katalonije na terenu najvećeg rivala gde su proslavili njegovu eliminaciju.
Barselona je napadala i dominirala u posedu, onako kako igra pod Ćavijem, ali kada je trebalo dati gol pitao se samo jedan čovek, magični Karim Benzema.
Tri pogotka Francuza i asistencija ostaće upamćene u istoriji kup takmičenja, ali i u istoriji Reala jer je sjajni golgeter tek drugi igrač ovog kluba koji je dao het-trik na gostovanju u Barseloni. Pre njega je to učinio samo Ferenc Puškaš 1963. godine.
Goleadu je na meču započeo je Brazilac Vinisijus Žunior na pas Benzeme u nadoknadi prvog dela. Samo što je krenulo drugo poluvreme i Francuz je otvorio svoj golgeterski konto pogotkom u 50. minutu za 2:0.
Benzema je povisio vođstvo svog tima sa bele tačke u 58. minutu posle naivnog prekršaja Kesija, a tačku na ovaj meč i ubedljivu pobedu Madriđana usred Katalonije stavio je u 81. na asistenciju Vinisijusa.
Tako je Real stekao pravo da se bori i za drugi trofej u sezoni, pored Lige šampiona u kojoj ga očekuje dvomeč sa Čelsijem u četvrtfinalu.
Barsa, koja je faktički obezbedila titulu šampiona Španije, bila je nemoćna, možda i pod jakim medijskim pritiskom zbog učestalih afera poput one sa podmićivanjem predsednika Sudijske komisije.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala