- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marokanac tražio sok i bananu usred utakmice – svet u čudu, trener plaća „kaznu“

© Foto: Skrinšot/TviterSofijan Amrabat
Sofijan Amrabat - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Fudbaler Fiorentine Luka Ranijeri namerno je lažirao povredu na utakmici sa Interom, kako bi njegov saigrač Sofijan Amrabat prekinuo čuveni ramazanski post tokom utakmice. Mnoge gledaoce kraj TV ekrana je ovaj detalj začudio, ali je objašnjenje sasvim logično.
Čuveni mesec Ramazan počeo je 22. marta, a Amrabat se, kao i milioni muslimana širom planete za to vreme suzdržavaju od jela i pića od izlaska do zalaska sunca.
Marokanac je bio starter za Fiorentinu na meču minulog vikenda u kome su gosti slavili na „Đuzepe Meaci“ pogotkom bivšeg igrača Milana Đakoma Bonaventure u 53. minutu.
Inter je jurio prednost gostiju, a meč je otišao u nadoknadu kada je Amrabatov saigrač Luka Ranijeri iznenada pao na travu, navodno, povređen. Dok se defanzivac Fiorentine kotrljao, a saigrači i medicinski tim okupili oko njega, kamera je uhvatila Marokanca na aut-liniji kako pije sok i konzumira bananu.
Bio je to razlog da se posumnja da je Ranijeri zaista folirao povredu, a ako je to istina, onda kapa dole. Znate i sami koliko je teško trčati 90 minuta praznog stomaka.
„Najgore“ je u celoj priči prošao trener Fiorentine Vinćenco Italijano koji mora da plati „kaznu“ posle utakmice.

„Bila je zabavna utakmica, stvorili smo mnogo prilika i zaslužili pobedu. Jedino što dugujem igračima večeru jer mi je ovo bila prva pobeda na San Siru u karijeri“, rekao je trener Italijano.

Fiorentina je trenutno na deobi osmog mesta na tabeli Serije A sa 40 bodova, koliko ima i Bolonja (uz bolju gol-razliku).
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala