- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Objavljen snimak ruskih helikoptera Mi-28 u zoni specijalne operacije /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Mi-28N
Helikopter Mi-28N - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak rada helikoptera Mi-28 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„Tokom leta uništena je zamaskirana komanda i oklopna tehnika ukrajinske vojske“, navodi se u izjavi Ministarstva odbrane na Telegramu.

Cilj avijacije Zapadnog vojnog okruga u zoni specijalne vojne operacije je uništavanje oklopne tehnike i objekata vojne infrastrukture protivnika, kao i pratnjom vojnih kolona, isporukom desanta, vojnih tereta i avijacionom podrškom jedinica. Svi letovi se odvijaju na izuzetno maloj visini.
Inženjeri i tehničari helikoptera Mi-28N pred poletanje rade na održavanju helikoptera i pune ga municijom. Helikopteri se podižu u vazduh i lete na izuzetno maloj visini, tako da ih neprijateljski PVO sistem ne primeti.
Grupu helikoptera pokrivaju transportno-jurišni helikopteri Mi-8. Na snimcima se vidi kako vrše kabriranje na velikoj udaljenosti i brzinom od 200 kilometara na sat uništavaju punktove protivnika.

„Helikopteri lete u nizu kako bi imali mogućnosti za manevrisanje i pilotiranje, forma se menja tokom leta, a kamera beleži udare“, pojasnili su u Ministarstvu.

Nakon što su ispunili zadatke, helikopteri Mi-28 se vraćaju u bazu gde će napuniti gorivo, a tehničkoj službi dostaviti ispražnjene metke. Municija se puni nekoliko puta dnevno, a posade se tokom dana smenjuju jedna za drugom.
Ka-52 u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija u Ukrajini primenila helikoptere Ka-52M, opremljene raketama „izdelije 305“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala