- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

RFZO o zastoju u laboratorijama: Svega ima dovoljno, zdravstvene ustanove da vode računa o zalihama

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaAnaliza krvi na postojanje antitela na virus korona
Analiza krvi na postojanje antitela na virus korona - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Mirjana Uzunović Mako iz RFZO povodom zastoja u laboratorijama pojedinih domova zdravlja, izjavila je da svega ima dovoljno i da zastoja u nabavci nema, ali da zdravstvene ustanove moraju da budu ažurnije i da ne dozvole da zalihe budu manje od prosečne potrošnje.
Krvnu sliku su prošle nedelje mogli da prekontrolišu samo prioritetni pacijenti zbog zastoja u laboratorijama pojedinih domova zdravlja.
Tim povodom Mirjana Uzunović Mako, direktorka Sektora za ugovaranje zdravstvene zaštite RFZO rekla je da svega ima dovoljno i da nema zastoja u nabavci.
„Republički fond za zdravstveno osiguranje blagovremeno, prema godišnjem planu centralizovanih javnih nabavki, nabavlja sve za zdravstvene ustanove na teritoriji Republike Srbije“, kaže Uzunović Mako.

Gde su napravljeni propusti

Međutim, ističe da zdravstvene ustanove moraju da budu ažurnije i objašnjava u čemu su njihovi propusti.
„Pre svega, zdravstvene ustanove moraju da prate svoje zalihe, da ne dozvole da zalihe budu manje od prosečne potrošnje za jedan mesec i da na vreme potpišu tripartitne ugovore, znači, na portalu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji moraju da se vide dobavljaču i Republičkom fondu. Nakon toga, kada su ti ugovori vidljivi, mogu da povuku željeni medicinski materijal“, objašnjava Uzunović Mako za RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala