- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: Zapad pretvorio Ukrajinu u terorističku državu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaMarš nacionalista u Ukrajini
Marš nacionalista u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Podrška koju Zapad pruža kijevskom režimu dovela je do toga da je u Evropi formirana teroristička država koja pokušava da zastraši i uništi one koji govore istinu, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„U terorističkom napadu koji je izveo zločinački kijevski režim poginuo je ratni dopisnik Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin), mnogo ljudi je povređeno. Podrška kijevske vlasti iz Vašingtona i Brisela dovela je do stvaranja terorističke države u centru Evrope“, napisao je Volodin na Telegramu.
Kako je istakao, za terorizam nema opravdanja i protiv njega se žestoko bore u celom svetu.
„Sa teroristima ne pregovaraju, njih uništavaju“, dodao je Volodin.
On je podsetio na ubistvo novinarke Darje Dugine, kao i da su ranije pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) sprečili niz terorističkih napada „na novinare Vladimira Solovjova, Margaritu Simonjan, Dmitrija Kiseljova, Evgenija Popova, Olgu Skabejevu, Tigrana Keosajana, osnivača televizije 'Carigrad' Konstantina Malofejeva“.
„Kijevski režim pokušava da zastraši i likvidira one koji govore istinu. Krv poginulih i ranjenih je na rukama predsednika SAD Džoa Bajdena, predsednika Francuske Emanuela Makrona, nemačkog kancelara Olafa Šolca i drugih lidera država koje podržavaju režim predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog“, poručio je Volodin.
U nedelju u kafiću u Sankt Peterburgu eksplodirala je eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Od njih osam je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju. Predsednik Rusije Vladimir Putin posthumno je odlikovao Tatarskog ordenom za hrabrost.
Cveće ispred kafića u kojem je ubijen Vladlen Tatarski - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
RUSIJA
Vladlen Tatarski - više od ratnog reportera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala