- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Vašington pokušava da spreči održavanje važnog događaja u Sankt Peterburgu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaMeđunarodna konferencija Rusija-Afrika
Međunarodna konferencija Rusija-Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
SAD pokušavaju da spreče održavanje samita Rusija-Afrika koji je planiran za kraj jula i odvraćaju afričke zemlje od učešća u njemu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov za list „Argumenti i fakti“.
„SAD i njihovi vazali čine sve što mogu kako bi postigli međunarodnu izolaciju Rusije. Konkretno, pokušavaju da spreče održavanje drugog samita Rusija-Afrika koji je planiran za krajem jula u Sankt Peterburgu i da odvrate naše afričke prijatelje od učešća“, rekao je Lavrov.
Ministar je ukazao na to da se smanjuje broj zemalja koje su spremne da žrtvuju „ključne interese radi Vašingtona i njegovih poslušnika, da vade kestenje iz vatre za bivše kolonijalne metropole“.
„Zbog toga će se nastaviti pokušaji da se spreči naša saradnja sa državama Globalnog Juga i Istoka, ali njihov uspeh je daleko od zagarantovanog“, poručio je Lavrov.
Drugi samit i ekonomski forum Rusija-Afrika planirani su za 26-29. jul u Sankt Peterburgu. Događaj je prvi put održan od 22. do 24. oktobra 2019. godine u Sočiju pod motom „Za mir, bezbednost i razvoj“.
Učesnici ekonomskog foruma Rusija-Afrika - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
RUSIJA
Ruske zastave na protestima širom Afrike – rađa se velika alternativa Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala