- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Ekskluzivno: Reporteri Sputnjika svedoče žestokim borbama u Artjomovsku

© Sputnik / Evgeniй BiяtovArtjomovsk
Artjomovsk - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
Pratite nas
Reporteri Sputnjika snimili su borbe ruske vojske u industrijskoj zoni u Artjomovsku, u području fabrike metala AZOM koja je nedavno oslobođena.
Vojnici su imali zadatak da kontrolišu put i spreče bilo kakvo kretanje protivnika.

„Uništili smo tri vozila. Prema informacijama, u jednom od njih su se nalazili specijalci koji su krenuli da se uključe u borbe protiv nas“, rekao je jedan od ruskih vojnika.

Čim primete kretanje ukrajinske vojske, ruske snage otvaraju vatru iz streljačkog oružja, bacača granata i teških mitraljeza. Nakon vatrenog okršaja, protivnik je počeo da gađa iz minobacača zgradu u kojoj su se nalazili reporteri i ruska vojska. Jedna od mina je pogodila krov nakon čega je stigla komanda da se sklone u podrum.
Ruska vojska je u martu u potpunosti preuzela kontrolu nad radionicama fabrike koja se nalazi u severnom području Artjomovska. U decembru 2022. godine ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski posetio je fabriku AZOM i odlikovao je ukrajinske vojnike.
Artjomovsk predstavlja važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinskih trupa u Donbasu. Više od šest meseci vode se žestoke borbe za grad.
Ruska i srpska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
RUSIJA
Kako je nastao srpski grad Bahmut
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala