Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Nadam se da će Milatović prvo posetiti Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da je i lično čestitao Jakovu Milatoviću na pobedi na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, kao i da se nada da će nakon inauguracije prva zemlja koju poseti biti Srbija.
"Pre nekoliko minuta sam razmenio poruke sa njim gde sam mu još jednom čestitao i verujem da ćemo u maju kada se ozvaniči jedno od prvih mesta koje će posetiti biti Beograd. Čestitao sam Milatoviću i izrazio nadu i uverenje da će odnosi biti dobri i da ćemo raditi na napretku odnosa. To je jedino važno za nas", rekao je Vučić novinarima u Veroni.
Kako je rekao, Srbija se tokom predizborne kampanje ponašala odgovorno i korektno.
"U medijima, vidim, svi kažu da je pobedio Vučić, pa nije, pobedio je Milatović", rekao je on na pitanje o crnogorskim predsedničkim izborima.

Moj san je uspešna Srbija koja će prebroditi sve zamke

Vučić je rekao da je u nedelju bilo tačno godinu dana kako je pobedio na predsedničkim izborima, a da Srbija još nije uvela sankcije Rusiji, iako su to svi tada prognozirali i istakao da je njegov san uspešna Srbija koja će prebroditi sve zamke sa kojima se suočava.
On je to rekao novinarima u Veroni, prilikom obilaska štanda Open Balkan, na pitanje o izjavi Zdravka Ponoša da je Srbija već trebalo to da uradi.
"Rekli su da ćemo 3. aprila uvesti sankcije, vidite kako to izgleda. Pre godinu i mesec dana od sukoba svi su govorili da su protiv sankcija, a ja sam morao da budem oprezan znajući šta nam je činiti. Ne možete da pokažete ni protivniku ni drugima šta činite u svakom trenutku, nešto morate da sakrijete. Nisam želeo da budem glasan. Od sve te hrabrosti svi postaoše zagovornici uvođenja sankcija. Ali to je jedna u milion laži", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, nema problem sa svim izjavama o njemu, ali da se sve ono što je pričao o politici odnosi na to da li Srbija može da podigne i dodatno osnaži svoju ekonomiju.

Očekujem Meloni u Srbiji pre kraja godine

Predsednik je rekao da je premijerki Italije Đorđi Meloni zahvalio na podršci i pažnji koju ta zemlja pruža Srbiji i dodao da očekuje da Meloni poseti našu zemlju pre kraja godine.
Odgovarajući na pitanja novinara u Veroni, Vučić je rekao da su on i premijeri Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i Albanije Edij Rama izašli sa nekim idejma prema EU, jer su videli koliko su druge zemlje dobile podršku.
"Rekli smo koliko su teška vremena pred nama i danas zamolili Meloni da nam u Briselu pomognu, kao i dodatno bilateralno. Zahvalio sam Meloni, Tajaniju i celoj italijanskoj vladi", preneo je Vučić.
On je dodao da je Italija treći spoljnotrgovinski partner Srbije posle Nemačke i Kine i da će razmena da bude unapređena, posebno sledeće godine kada kreće proizvodnja gradskog automobila Stelantis u Kragujevcu, jer će on da završi na italijanskom tržištu.
Anketa
Hoće li biti bolji odnosi Srbije i Crne Gore posle pada Mila Đukanovića sa vlasti?
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
SRBIJA
Vučić čestitao Jakovu Milatoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala