- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tužilaštvo naložilo policiji da ispita moguće propuste u slučaju zapuštene devojčice

CC0 / piksabej / Zlostavljanje
Zlostavljanje - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
Pratite nas
Nakon sastanka i konsultacija predstavnika relevantnih organa i Koordinatorke za rodno zasnovane nasilje, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita ima li eventulanih propusta u radu institucija u vezi sa slučajem zapuštanja osmogodišnje devojčice koja je sa ocem živela u Mirijevu.
Policija je u stanu na Zvezdari pronašla devojčicu (8) koju je njen otac držao zatvorenu u stanu, nakon što je njegova partnerka I. L. (47) prijavila nasilje.
I. L. prijavila je U. P. za zlostavljanje, a policiji se obratila sa razbijenim nosem. Navela je da on drži devojčicu zatvorenu u stanu. Policija je devojčicu našla u veoma teškom stanju, a hitna pomoć ju je odvela u nadležnu instituciju.
Osumnjičeni je uhapšen i njemu je određen pritvor, dok tužilaštvo nastavlja da preko policije i drugih državnih organa proverava sve što bi eventualno dovelo do novih postupaka protiv osoba u čijem stanu je uhapšen U. P., odnosno da li postoji sumnja da su mu pomagali, na koji način, i da li su u srodstvu.
Proverava se i da li je bilo propusta u radu institucija. Sastanku je pored Koordinatorke, prisustvovao zamenik javnog tužioca iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji postupa u tom predmetu, predstavnik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu i predstavnik Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.
Nalog za prikupljanje podataka i obaveštenja dalo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu koje je nadležno za provere rada i postupanja institucija.
Policija treba da izvrši provere u cilju ispitivanja ima li elemenata krivičnog dela Nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove, prenosi RTS.
Istragu u ovom slučaju koja se tiče krivičnog dela porodično nasilje i dokaznih radnji za zapuštanje i zlostavljanje deteta nastavlja da vodi Prvo osnovno javno tužilštvo u Beogradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala