- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krivično delo ubistva Tatarskog prekvalifikovano u teroristički napad

© Sputnik / Natalья SeliverstovaIstražni komitet Rusije, automobil
Istražni komitet Rusije, automobil - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
Pratite nas
Istražni komitet Rusije prekvalifikovao je krivično delo ubistva ratnog dopisnika Vladlena Tatarskog u peterburškom kafiću u krivično delo terorističkog napada, rečeno je Sputnjiku u pres-službi tog komiteta.
„Polazeći od dobijenih rezultata primarnih istražnih radnji, krivično delo povodom eksplozije u kafiću u Sankt Peterburgu prelifikovano je teroristički čin“, navedeno je u Istražnom komitetu Rusije.
Istraga, kako je saopšteno, pokazuje da su planiranje i organizacija ubistva vojnog dopisnika Vladlena Tatarskog izvršena iz Ukrajine.
Istražni komitet je dodao da se istragom utvrđuje čitav lanac lica umešanih u izvršenje krivičnog dela, od izvršilaca do naručilaca.
U nedelju, u kafiću u Sankt Peterburgu, eksplodirala je eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Osmoro ljudi je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju.
Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su teroristički napad na ratnog reportera Maksima Fomina planirale ukrajinske specijalne službe.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo je snimak dela ispitivanja Darje Trepove, koja je privedena u Sankt Peterburgu zbog sumnje da je organizovala eksploziju u kojoj je ubijen Tatarski
„Teroristički napad koji je izveden 2. aprila u Sankt Peterburgu protiv poznatog novinara Vladlena Tatarskog planirale su specijalne službe Ukrajine. Umešani su i agenti iz redova lica koja sarađuju sa takozvanim Fondom za borbu protiv korupcije* Alekseja Navaljnog, čija aktivna pristalica je i Darja Trepova koja je uhapšena“, navodi se u saopštenju..
*Ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji, proglašena za stranog agenta.
Darja Trepova, osumnjičena za ubistvo Vladlena Tatarskog - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
RUSIJA
Osumnjičena za ubistvo Tatarskog priznala da je donela figuricu sa eksplozivom u kafić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala