- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksijev neočekivani dar s neba?

© Foto: Skrinšot/TviterAljoša Vasić, Padova, fudbaler
Aljoša Vasić, Padova, fudbaler - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2023
Pratite nas
Malo ko je do skoro čuo za Aljošu Vasića (20), momka rođenog u Italiji koji nastupa za Padovu u Seriji C i već sada privlači pažnju Rome, Fiorentine i Atalante. Momak čiji su roditelji poreklom iz Banjaluke, vodi se zvanično kao igrač iz BiH, iako ne krije da sanja da obuče dres reprezentacije Srbije.
Neočekivani dar s neba za Dragana Stojkovića Piksija ili mladu reprezentaciju Srbije, koji je ponikao u omladinskoj školi Padove, isprva je bio napadač, ali se kasnije profilisao kao ofanzivni vezista i već debitovao za prvi tim ovog kluba.
Na 32 utakmice zabeležio je šest golova i četiri asistencije, a njegov prvi trener Renco Korsini je uveren da će Vasić uspeti u profesionalnom fudbalu.

„Ono što sam prvo primetio kod njega je velika želja. Na terenu pokazuje izuzetnu posvećenost, hrabrost i strast za golovima. Van terena je skroman i pošten momak koga siagrači prosto obožavaju“, tvrdi Korsini.

Iako mu je desna noga jača, Aljoša je nekoliko puta postigao prelepe golove slabijom levom. Generalno, njegova tehnika udarca je čista i ima odličan položaj tela, što mu daje dobru osnovu za budućnost.
Ali, nije samo šutiranje lopte ono što ga čini opasnim pred golom protivnika. S visinom od 188 centimetara, dobrim skokom i preciznom igrom glavom, Vasić je velika opasnost i iz vazduha po rivale.
Mladi fudbaler ne beži od duela i voli da dribla, oslanjajući se najčešće na svoj dugačak korak. Nije poznat kao kreativac pošto je asistirao samo dva puta, ali ima prostora da napreduje što je pokazao minulog vikenda kada je upisao još dve nove.
Driblinzi s podignutom glavom gore omogućavaju mu dobar pregled igre jer ume lako da uoči otvorenog saigrača. Mnogi smatraju da ima nešto „Sergejevsko“ u njemu.
U Italiji, generalno, poslednjih nedelja raste „hajp“ oko Vasića, a mnogi mediji pišu da je momak koji je rođen u mestu Kampsampijero, nadomak Padove, uveliko na skeneru bogatih klubova.
Po mnogima, Vasić je najbolji igrač trenutno u italijanskoj Seriji C, a Padova traži obeštećenje od pet miliona evra za ofanzivnog vezistu. Atalanta, Sasuolo, Roma, Fiorentina i Leće su navodno uveliko zainteresovani.
Čak je i čuvena „Gazeta delo Sport“ napravila nedavno intervju sa njim u kome je Aljoša istakao da želi da nastupa za Srbiju. Nadamo se da ćemo ga uskoro videti među Orlovima, makar u mladoj reprezentaciji za početak.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala